» ایمپلنت » ایمپلنت دندان درد دارد؟
ایمپلنت دندان
ایمپلنت

ایمپلنت دندان درد دارد؟

آبان 3, 1402 200968

ایمپلنت یکی از روش های رایج و محبوب برای کسانی است که به دنبال ترمیم و بازسازی دندان های خود هستند. این روش، دارای ماندگاری بالایی است و شباهت زیادی با دندان های طبیعی دارد. اما نگرانی شایعی که در این روش ترمیمی وجود دارد، در مورد درد آن است. بسیاری از افراد بر این باور هستند که ایمپلنت دارای درد زیادی است و به همین دلیل، از انجام آن، خودداری می کنند. اما آیا واقعا ایمپلنت درد دارد؟ در این مقاله، قصد داریم به این موضوع و موضوعات مرتبط با آن بپردازیم..

در مورد انواع ایمپلنت های دندانی و نکات مربوزط به آنها تلاش کرده ام که در این لینک توضیحات کاملی بگذارم: ایمپلنت دندان چیست؟

 

درد ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

انجام ایمپلنت دندان، با درد و ناراحتی زیادی همراه نیست. در این مورد، باید به یاد داشته باشید که هر نوع ترمیم و عملی، با عوارض مختصری همراه خواهد بود. در ایمپلنت نیز این مورد صدق می کند. اما شاید برای شما هم این سوال به وجود آمده باشد که درد ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟ برای تعیین مدت زمان درد ایمپلنت، عوامل و پارامتر های مختلفی تاثیر گذار هستند که برخی از آن ها شامل موارد زیر می شوند.

بخوانید  بررسی علل حساسیت ایمپلنت دندانی در مرکز ایمپلنت ارومیه

روش جراحی: روش های مختلفی برای انجام ایمپلنت دندان وجود دارد؛ از جمله روش تک مرحله‌ ای و دو مرحله ‌ای. روش تک مرحله‌ای معمولا به زمان کوتاه تری برای بهبودی نیاز دارد؛ زیرا فرآیند جراحی و قرارگیری ایمپلنت و پروتز دندان در یک مرحله انجام می شود. روش دو مرحله ‌ای بیشترین زمان را می‌ طلبد؛ زیرا پس از قرارگیری ایمپلنت، زمان لازم برای ترمیم استخوان و اتصال محکم ایمپلنت به استخوان، لازم است. این زمان ممکن است تا چند ماه طول بکشد.

 

فرآیند بهبودی استخوان: پس از جراحی ایمپلنت دندان، استخوان مجاور به آرامی به ایمپلنت متصل می ‌شود. زمان التیام استخوان، ممکن است بین ۳ تا ۶ ماه طول بکشد، اما برای برخی افراد ممکن است بیشتر یا کمتر باشد.

 

فرآیند ترمیم لثه: پس از جراحی، لثه نیز نیاز به ترمیم و بهبود دارد. زمان لازم برای ترمیم لثه ممکن است تا چند هفته طول بکشد.

 

بنابراین، به طور کلی ممکن است زمان کامل جهت بهبودی و کاهش درد پس از جراحی ایمپلنت دندان، تا چند ماه زمان ببرد. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که هر فرد و شرایط فیزیکی، متفاوت است و دقیقا نمی توان مدت زمان مشخصی را برای بهبودی از این شرایط در نظر گرفت.

بخوانید  عوارض احتمالی ایمپلنت دندان

ایمپلنت درد دارد یا عصب کشی

ایمپلنت درد دارد یا عصب کشی؟

بسیاری از افراد، در حالت عادی با دیدن ابزار ها و حتی محیط دندانپزشکی، ترس و نگرانی دارند. عصب کشی دندان، یکی از عمل های دردناک و ناخوشایند برای همه افراد است. با این حال، بسیاری از کسانی که قصد ایمپلنت دارند، می خواهند بدانند، آیا ایمپلنت درد دارد یا عصب کشی دندان؟

 

عملیات ایمپلنت دندان و عصب کشی، هر دو ممکن است پس از جراحی، درد و ناراحتی را برای افراد ایجاد کنند. اما این شرایط، و شدت آن ها ممکن است تفاوت های زیادی داشته باشند.

 

در صورت انجام ایمپلنت دندان، درد و عوارض جانبی در مراحل بعدی پس از جراحی رخ می ‌دهند. شامل درد و تورم در ناحیه تحت جراحی، درد در لثه ها و استخوان پیرامونی و احتمالا ایجاد حساسیت در ناحیه مورد نظر است. این درد معمولا تا چند روز یا چند هفته ادامه خواهد داشت و با مصرف دارو های مسکن کنترل می ‌شود. همچنین، پزشکان ممکن است دارو های خاصی مانند آنتی ‌بیوتیک یا ضد التهاب و دهانشویه ها را تجویز کنند.

برای اطلاع بیشتر از عوارض ایمپلنت دندان به شما پیشنهاد میکنم سری به این لینک بزنید که بسیار واضح و به تفصیل در این مورد توضیح داده شده استعوارض ایمپلنت دندان

بخوانید  ایمپلنت آمریکایی لیزری، کاشت دندان فوری و دائمی

در عصب کشی، هدف اصلی، حذف عصب آسیب دیده یا عفونی است. عملیات عصب کشی معمولا با استفاده از مواد بی حس کننده موضعی انجام می ‌شود و درد کمتری نسبت به ایمپلنت دارد. با این حال، پس از انجام عصب کشی، ممکن است درد و حساسیت در ناحیه درمان شده وجود داشته باشد که معمولا برای مدت زمان کوتاهی ادامه خواهد داشت. پزشک معالج ممکن است دارو های تسکین درد و ضد التهاب را تجویز کند تا علائم را کنترل نماید.

اطلاعات بیشتر درباره درمان ریشه و عصب کشی را اینجا ببینید.

 

در هر دو مورد، مدت زمان و شدت درد و بروز عوارض جانبی برای هر فرد، متفاوت است. برخی از افراد ممکن است درد کمتری تجربه کنند، در حالی که برخی دیگر نیاز به مدت زمان بیشتری برای بهبودی و کاهش درد داشته باشند.

 

 مسکن برای درد ایمپلنت

پس از جراحی ایمپلنت دندان، احتمالا برای کاهش درد، نیاز به مسکن داشته باشید. از مهمترین انواع مسکن برای درد ایمپلنت، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

 

آسپرین یا ایبوپروفن

این دسته از دارو ها، ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) هستند و به طور معمول برای کاهش درد و التهاب پس از جراحی ایمپلنت دندان توصیه می ‌شوند. مثال هایی از دارو های ضد التهاب و غیر استروئیدی، شامل آسپرین، ایبوپروفن (مثل ادویل، موترین، نوروفن) و ناپروکسن (مثل آلفالاین، ناپروکسن) هستند.

بخوانید  ایمپلنت کره ای، مزایا و معایب به همراه قیمت

 

استروئید ها

در برخی موارد، پزشک ممکن است استروئید ها را تجویز کند تا درد و التهاب را کاهش دهد. این دارو ها شامل پردنیزولون و دکادرون می‌ شوند. مصرف استروئید ها باید تحت نظر پزشک باشد و استفاده مداوم آن ها توصیه نمی ‌شود.

 

دارو های ضد درد قوی‌

در برخی موارد، درد شدید پس از جراحی ایمپلنت دندان ممکن است برای فرد، آزار دهنده و غیر قابل تحمل باشد. در چنین شرایطی، فرد ممکن است نیاز به دارو های ضد درد قوی ‌تر مانند ترامادول داشته باشد. اما مصرف این دارو ها نیازمند تجویز پزشک و مراقبت های دقیق و اصولی است. در هر صورت، بهتر است، قبل از مصرف هر دارویی و مداوا کردن درد، با دندانپزشک خود مشورت کنید.

 

برای کاهش درد ایمپلنت دندان چه کنیم؟

روش های ساده و متداولی برای کاهش درد و جلوگیری از عوارض جانبی ایمپلنت وجود دارد که در ادامه به معرفی برخی از آن ها می پردازیم.

 

استفاده از یخ: پس از جراحی، می‌ توانید یخ را با استفاده از یک حوله یا کیسه پلاستیکی بسته شده، در ناحیه جراحی شده قرار دهید. این کار می ‌تواند ورم و درد را کاهش دهد؛ اما به خاطر داشته باشید که یخ را به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه استفاده کنید و بین هر بار استفاده، استراحت کافی داشته باشید.

بخوانید  ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟

 

رعایت توصیه‌ های پزشک: پزشک ممکن است توصیه ‌های خاصی را در مورد نوع غذا هایی که باید مصرف کنید، رعایت مراقبت ‌های دهانی، استفاده از دارو ها و غیره داشته باشد. حتما این توصیه‌ ها را به دقت دنبال کرده و رعایت کنید.

 

استراحت و خواب کافی: پس از جراحی، به بدن خود استراحت کافی بدهید و خواب منظم داشته باشید. استراحت کافی می ‌تواند بهبودی سریع ‌تر دندان را تسهیل کند.

 

بهداشت دهانی: بهداشت دهانی منظم و صحیح را فراموش نکنید. از مسواک طراحی شده مناسب، پس از جراحی استفاده کنید و با دندانپزشک خود در مورد نحوه شست و شوی دهان پس از عمل مشورت کنید. بسیاری از افراد، پس از ایمپلنت تا مدت کوتاهی، از مسواک زدن خودداری می کنند که به هیچ وجه توصیه نمی شود.

 

ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

ایمپلنت دندان یک روش متداول برای زیباسازی دندان و بازگرداندن توانایی جویدن است. با این حال، بسیاری از افراد، محدودیت هایی برای استفاده از این روش دارند. در ادامه بررسی می کنیم که ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است و در چه شرایطی ممکن است نامناسب باشد.

بخوانید  اهمیت انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت دندان

 

ایمپلنت در موارد زیر، مناسب خواهد بود:

 

  • افرادی که یک یا چند دندان را از دست داده ‌اند: ایمپلنت دندان می‌ تواند به عنوان جایگزین دندان‌ های از دست رفته عمل کند و عملکرد و ظاهر طبیعی دندان را به بیمار بازگرداند.
  • افرادی که دندان ‌هایشان ضعیف شده است: اگر دندان‌ های طبیعی شما تخریب شده و نمی ‌توانند کارایی لازم را داشته باشند، ایمپلنت دندان می‌ تواند گزینه مناسبی برای تقویت و جایگزینی آن ها باشد.

در موارد زیر نیز استفاده از ایمپلنت، توصیه نمی شود:

افرادی که سلامت عمومی ضعیف دارند: در برخی موارد، وضعیت سلامت عمومی افراد می ‌تواند مانع از اجرای موفقیت‌ آمیز ایمپلنت دندان شود. مثلا، افرادی که مشکلات قلبی شدید، بیماری ‌های ایمنی خاص مانند سیستم ایمنی ضعیف، یا مشکلات خونریزی دارند، ممکن است نتوانند به‌خوبی از ایمپلنت دندان استفاده کنند.

افرادی که فرآیند ترمیم استخوانی ناموفق داشته ‌اند: ترمیم‌ های استخوانی ناموفق، می ‌توانند مانع از انجام ایمپلنت دندان شوند. قبل از اقدام به ایمپلنت دندان، نیاز است تا استخوان مورد نیاز برای ایمپلنت به خوبی ترمیم شود.

افرادی که دارای بیماری‌ های خاص هستند: برخی از بیماری ‌ها مانند بیماری ‌های عفونی شدید، دیابت نا منظم، بیماری‌ های لثه و چندین بیماری دیگر، ممکن است تاثیر منفی بر روی ترمیم و موفقیت در انجام ایمپلنت داشته باشند.

بخوانید  معرفی انواع ایمپلنت + معرفی دندانپزشکی برای کاشت ایمپلنت

کدام مرحله ایمپلنت درد دارد؟

فرایند ایمپلنت دندان معمولا در چند مرحله انجام می ‌شود و درد های متفاوتی، ممکن است در هر مرحله ایجاد شود. در زیر مراحل اصلی فرآیند ایمپلنت دندان را بررسی می‌ کنیم و نشان می ‌دهیم کدام مرحله ایمپلنت درد دارد؟

 

جراحی ایمپلنت: در این مرحله، جراحی برای قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک انجام می ‌شود. تحت تاثیر بی‌هوشی موضعی یا کلی، جراح به استخوان دندان نفوذ می ‌کند و یک ایمپلنت فلزی را درون استخوان قرار می ‌دهد. این مرحله ممکن است با درد مرتبط با استفاده از ابزار های جراحی همراه باشد؛ اما بی ‌هوشی موضعی و مسکن ‌ها معمولا این درد ها را کاهش می ‌دهند.

 

ترمیم استخوانی: بعد از جراحی ایمپلنت، استخوان اطراف ایمپلنت، نیاز به ترمیم استخوانی دارد. این فرآیند معمولا زمان طولانی ‌تری از جراحی ایمپلنت را در بر می ‌گیرد و ممکن است با درد زیادی همراه باشد. این مرحله، معمولا به عنوان دردناک ترین مرحله از فرآیند ایمپلنت به حساب می آید و همراه با درد متوسط تا شدید می باشد.

 

ترمیم لثه و نصب پروتز: پس از ترمیم استخوانی، پروسه ترمیم لثه و نصب پروتز روی ایمپلنت انجام می ‌شود. این مرحله ممکن است با مشکلاتی مانند درد لثه همراه باشد. این درد معمولا ملایم ‌تر از مراحل قبلی است و با مصرف مسکن‌ های مناسب کاهش می ‌یابد.

بخوانید  ایمپلنت فوری چیست؟ مزایا و معایب این روش

ایمپلنت دندان

 

توجه داشته باشید که بروز درد در هر مرحله ایمپلنت دندان برای هر فرد، متفاوت است. همچنین، استفاده از مسکن ‌ها و دارو های بی حس کننده، می ‌توانند در کاهش درد بهبودی نسبی، موثر باشند.

 

برای داشتن دید بهتر و دقیق تر نسبت به مراحل ایمپلنت دندان، اینجا را کلیک کنید.

 

دوره مورد نیاز برای ریکاوری دندان و اهمیت آن

دوره ریکاوری پس از گذاشتن ایمپلنت دندان، زمانی است که بدن شما به استخوان و بافت ‌های اطراف ایمپلنت عادت کرده و فرآیند بهبود و ترمیم کامل را طی می‌ کند. این دوره معمولا چند ماه طول می‌ کشد و ممکن است بین ۳ تا ۶ ماه به طول بیانجامد. اهمیت این دوره ریکاوری به شرح زیر است:

 

استحکام استخوان: در طول دوره ریکاوری، استخوان در اطراف ایمپلنت ترمیم و تقویت می شود. استحکام استخوان بسیار مهم است؛ زیرا ایمپلنت به استخوان متصل شده و برای پایداری و موفقیت طولانی مدت ایمپلنت، ضروری است.

 

رشد لثه و ترمیم بافت ‌های نرم: در طول دوره ریکاوری، لثه و بافت ‌های نرم دور ایمپلنت نیز ترمیم می ‌شوند و بهبود می ‌یابند. بهبود و رشد صحیح لثه و بافت ‌های نرم، برای ایجاد زیبایی طبیعی و تبدیل شدن ایمپلنت به یک دندان کامل و طبیعی، بسیار مهم است.

بخوانید  روشهای انجام ایمپلنت برای افراد سیگاری

 

نصب پروتز: پس از ریکاوری کامل، پروتز دندان (مانند تاج یا پل) روی ایمپلنت نصب می ‌شود. این پروتز، نقش اصلی در تکمیل عملکرد دندان مصنوعی دارد. دوره ریکاوری ایمپلنت قبل از نصب پروتز، زمانی است که لازم است تا ایمپلنت کاملا ترمیم شود و آمادگی برای تحمل بار و فشار نصب پروتز را داشته باشد.

 

دوره ریکاوری بعد از گذاشتن ایمپلنت دندان بسیار حیاتی است و همه تلاش ‌ها در این مرحله صورت می گیرد تا بهبودی و ترمیم کامل دندان ایجاد شود. رعایت دقیق دستورات و راهنمایی ‌های دندانپزشک، استفاده صحیح از دارو ها و آزمایشات منظم، در این دوره بسیار مهم است. این آزمایشات، بررسی میزان ترمیم و موفقیت ایمپلنت را ممکن می‌سازند.

 

ایمپلنت به عنوان یک روش پرطرفدار و پرکاربرد در دندانپزشکی مطرح است که دارای مزایای گوناگون می باشد. بسیاری از افراد، این نگرانی را دارند که برای کاهش درد ایمپلنت دندان چه کنیم؟ در این مورد، باید بگوییم که درد ایمپلنت، چندان زیاد و غیر قابل تحمل نیست. با رعایت نکات مورد نیاز، قبل و بعد از ایمپلنت، و توجه به توصیه های دندانپزشک، می توانید عمل ایمپلنت موفقیت آمیزی را تجربه کنید.

بخوانید  معرفی و راهنمای انتخاب کلینیک دنداپزشکی در کرج

به این نوشته امتیاز بدهید!

آواتار واحد نویسندگی دندان لند

واحد نویسندگی دندان لند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×