برای سنگینی معده چی خوبه؟ 9 راه درمان سریع خانگی + پیشگیری
آنچه در این مطلب میخوانید
گاها افراد به دلیل پیروی از عادت های نادرست زندگی یا رژیم غذایی ناسالم و یا عوامل دیگر، دچار سنگینی معده می شوند. این حالت اغلب آزار دهنده بوده و با ایجاد درد همراه است. به همین دلیل نیز بسیاری از افراد به دنبال روش های مناسب برای درمان این مشکل هستند.
برای سنگینی معده چی خوبه؟
خوشبختانه امروزه روش های مختلف و بسیار ساده ای برای بر طرف کردن سنگینی معده وجود دارد که شما می توانید از آن ها استفاده کنید. در ادامه مهم ترین روش هایی که برای درمان سنگینی معده خوب است را به طور کامل برای شما شرح داده ایم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
1- نوشیدن آب گرم با لیمو برای درمان سنگینی معده
ترکیب آب گرم با لیمو میتواند به تحریک دستگاه گوارش کمک کرده و سطح اسیدیته را در معده تنظیم کند. این کار باعث می شود تا معده بتواند با کارایی بیشتری غذا های دیگر روز را هضم کند.
از طرفی دیگر لیمو حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان ها بوده و این مواد نیز به خودی خود برای بهبود سنگینی معده بسیار موثر هستند. همچنین شما می توانید به جای آب گرم از ترکیب چایی با لیمو نیز استفاده کنید.
2- دم نوش زنجبیل برای درمان سنگینی معده
مصرف دم نوش زنجبیل به عنوان یکی از قدیمی ترین و معروف ترین روش ها برای درمان سنگینی معده شناخته می شود. اگر شما هم از مشکلات گوارش به خصوص احساس سنگینی در معده رنج می برید، می توانید دم نوش زنجبیل را مصرف کنید.
نوشیدن این دمنوش به مدت چند روز، باعث از بین رفتن حس سنگینی معده در شما می شود. برای آن که طعم این دم نوش بهتر شود، می توانید از لیمو نیز استفاده کنید. طریقه ساخت دمنوش زنجبیل بسیار ساده بوده و کافی است تا کمی زنجبیل را پودر کرده و به داخل آب گرم بریزید و مدتی صبر کنید تا دم بکشد.
3- دم نوش نعناع برای درمان سنگینی معده
استفاده از دم نوش نعنا یکی دیگر از روش های تسکین و درمان سنگینی معده است. در طب سنتی نیز توصیه بسیار زیادی به مصرف این دم نوش شده است. در واقع نعنا خاصیت دارویی طبیعی داشته و برای تسکین درد های گوارشی و تقویت و بهبود عملکرد آن ها بسیار مفید است.
4- مصرف ماست یا دوغ ساده
ماست و دوغ ساده به عنوان یکی از منابع غنی از پروبیوتیک ها شناخته می شوند. پروبیوتیک ها در واقع باکتری های مفیدی هستند که برای سلامت دستگاه گوارش ضروری اند. این باکتری ها به حفظ تعادل فلور روده ای کمک کرده و باعث کاهش نفخ و پیشگیری از اختلالات دستگاه گوارش می شوند.
علاوه بر آن، ماست و دوغ به دلیل برخورداری از کلسیم در تنظیم هضم نیز بسیار کمک کننده هستند.
5- خوردن غذاهای غنی از فیبر
فیبر برای حفظ عملکرد طبیعی سیستم گوارشی ضروری است. غذا هایی مانند میوهها، سبزیجات، حبوبات و غله های کامل سرشار از فیبر بوده و نه تنها به احساس سیری کمک میکنند بلکه در جلو بردن مواد غذایی در دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست نیز بسیار موثر هستند.
علاوه بر آن، فیبر ها به تشکیل و حرکت منظم مدفوع کمک کرده و به میکروبیوم روده در تولید مواد مغذی ضروری مانند برخی ویتامینها کمک میکنند. تمام این عوامل باعث می شوند تا با مصرف غذا های حاوی فیبر، از سنگینی معده در امان باشید و در صورت بروز آن، به راحتی بتوانید این مشکل را بر طرف کنید.
6- جویدن آدامس بدون شکر برای درمان سنگینی معده
جویدن آدامس یکی از ساده ترین و موثرترین روش ها برای رفع سنگینی معده به حساب می آید. در واقع آدامس جویدن فرآیند جویدن را تقلید کرده و باعث تولید و افزایش بزاق میشود. بزاق حاوی آنزیم هایی است که به تجزیه غذا کمک کرده و هضم را آغاز می کنند.
در واقع با این روش هضم معده بسیار سریع تر و راحت تر انجام شده و سنگینی معده نیز در مدت زمان بسیار کوتاهی بهبود می یابد.
7- پیاده روی کوتاه بعد از غذا در درمان سنگینی معده
پیاده روی فواید بسیار زیادی را بر روی سلامت انسان ها دارد. به همین دلیل نیز همراه توصیه می شود تا افراد در طول روز، مدت زمانی را برای پیاده روی صرف کنند. یکی از مهم ترین اثرات پیاده روی بهبود عملکرد سیستم گوارشی و تسریع عمل هضم توسط معده است.
برای آنکه سنگینی معده خود را برطرف کنید، به شما پیشنهاد می کنیم که بعد از خوردن وعده غذایی تان زمانی را برای پیاده روی صرف کنید.
8- مصرف اسید های چرب امگا3 برای درمان سنگینی معده
اسیدهای چرب امگا-3، یکی از مهم ترین موادی هستند که می توانند در مدت زمان بسیار کوتاه و به صورت بسیار موثر، ناراحتی های مربوط به سنگینی معده را بر طرف کنند. اسید های چرب امگا 3 اغلب در ماهی های چرب مانند سالمون، گردو، و دانههای کتان یافت می شود.
شما می توانید با مصرف این مواد غذایی، امگا 3 مورد نیاز بدنتان را تامین کرده و به این طریق به کاهش التهاب معدتان کمک کنید.. مصرف منظم این نوع چربیهای سالم موجب بهبود عملکرد گوارشی شده و ناراحتی های مربوط به سنگینی معده را از بین می برد.
9- مصرف فراوان آب طی روز
آب به عنوان یک ماده بسیار مهم و حیاتی برای تمامی فرایند های بدن شناخته می شود. مصرف آب در صورتی که معده شما احساس سنگینی دارد، می تواند به صورت قابل توجهی در بر طرف شدن این حس کمک کننده باشد. همچنین شما می توانید با مصرف روزانه 8 لیوان آب در طول روز، از ابتلا به سنگینی معده نیز پیشگیری کنید.
عوامل مهم پیشگیری از بروز سنگینی معده
حال که با روش های مختلف درمان سنگینی معده آشنا شدید، بد نیست بدانید که با انجام چند کار ساده می توانید تا حد بسیار زیادی از بروز این مشکل پیشگیری کنید. در ادامه مهم ترین نکات در رابطه با پیشگیری از بروز سنگینی معده را برای شما ذکر کرده ایم.
- پرهیز از پرخوری
- کاهش مصرف غذاهای چرب
- جلوگیری از خوردن دیر هنگام
- مصرف کافی آب
- اجتناب از غذاهای سنگین و نفاخ
- افزایش فعالیت بدنی
- محدود کردن مصرف الکل و کافئین
- جویدن کامل غذا
- خودداری از استرس
- عدم عجله هنگام خوردن
- مصرف میوهها و سبزیجات تازه
- پرهیز از مصرف دخانیات
- خودداری از خوابیدن بلافاصله پس از خوردن غذا
- استفاده از دمنوش های گیاهی برای بهبود هضم
- پرهیز از مصرف نوشیدنی های گازدار
- عدم مصرف غذا های شور و حاوی میزان زیادی نمک
- کنترل وزن
تاثیر جویدن غذا بر سنگینی معده
یکی از عمده مشکلاتی که باعث بروز سنگینی معده می شود، عادات بد غذایی و شیوه نادرست مصرف غذا است. بسیاری از افراد به خصوص اکثر ایرانی ها عادت دارند تا غذا را پس از چند بار جویدن قورت دهند. این کار صدمات بسیار زیادی را بر روی سیستم گوارشی افراد به همراه دارد که یکی از رایج ترین آن ها، سنگینی معده است.
به همین دلیل نیز متخصصان تغذیه توصیه می کنند تا افراد در جویدن غذای خود، عجولانه برخورد نکنند و تا می توانند زمان بیشتری را صرف جویدن غذا بکنند. هر چقدر که غذا بیشتر جویده شود، هضم آن توسط معده نیز راحت تر خواهد بود. چرا که آنزیم هایی در بزاق وجود دارند که شروع به تجزیه کربوهیدرات ها میکنند.
علاوه بر این، جویدن بهخوبی موجب میشود که معده کمتر برای خرد کردن غذا کار کند، کاهش اندازه ذرات غذایی به بهبود هضم و کاهش احتمال بروز نفخ کمک میکند. تمام این عوامل، برطرف شدن سنگینی معده را به همراه دارد.
سخن پایانی
سنگینی معده یکی از مشکلاتی است که ممکن است تحت اثر یک یا چند عامل در افراد بروز کند. در این مقاله از مجله پزشکی دندان لند سعی کردیم تمام راه هایی را که شما می توانید با استفاده از آن ها، این مشکل را حل کنید، به طور کامل برایتان شرح دهیم. همچنین به یاد داشته باشید که با رعایت چند نکته ساده، می توانید از بروز این مشکل پیشگیری کنید.