بررسی علل حساسیت ایمپلنت دندانی در مرکز ایمپلنت ارومیه
آنچه در این مطلب میخوانید
امروزه ایمپلنت دندانی به یکی از داغ ترین مباحثی تبدیل شده که توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است. در این روش از دندان مصنوعی به گونه ای استفاده می کنند که بسیار شبیه به دندان واقعی باشد.
ایمپلنت نام یک قطعه پیچ کوچک فلزی است که از طریق عمل جراحی وارد استخوان فک می شود تا بتوان دندان مصنوعی را به شکل یک دندان طبیعی روی آن قرار داد. قیمت ایمپلنت دندان در ارومیه با توجه به فاکتورهای مختلف متفاوت است. اما در حالت کلی می توان گفت یکی از هزینه برترین انواع روش های دندان پزشکی شناخته می شود. بررسی علل ایمپلنت دندانی در مرکز ایمپلنت ارومیه یکی از مهم ترین مواردی است که در این بخش، به آن خواهیم پرداخت.
علل حساسیت به ایمپلنت
با اینکه ایمپلنت یک روش عالی برای پر کردن نواحی خالی دندان های طبیعی در دهان است، با این حال افراد بسیاری نسبت به این عمل حساسیت نشان می دهند. از جمله علل حساسیت به ایمپلنت عفونت لثه اشاره کرد. عفونت لثه باعث از بین رفتن تراکم استخوان در فک می شود. به همین دلیل به مرور شدن انجام عمل ایمپلنت را شل و دردناک می سازد. اگر دلیل ایجاد عفونت لثه به دلیل عدم قرارگیری درست ایمپلنت باشد، تاثیر منفی بر ایمپلنت گذاشته و باعث از کار افتادن آن می شود.
ایمپلنت دندان در نزدیکی دندان های طبیعی انجام می شود. به مرور زمان ممکن است به دلیل اعمال فشار ایمپلنت به دندان های دیگر، احساس کنید که خود بخش ایمپلنت شده دارای حساسیت است و درد دارد. قرار گرفتن غذا و یا سایر مواد غذایی در میان فاصله بین ایمپلنت و دندان طبیعی، آسیب به بافت عصبی، ایجاد واکنش های آلرژیک، حساسیت دندان نزدیک ایمپلنت، همجوشی استخوان ناموفق و سیمان بیش از حد از دیگر علل حساسیت به این روش شناخته می شوند.
نحوه تشخیص حساسیت به ایمپلنت قبل از کاشت
برخی افراد حساسیت بالایی نسبت به ایمپلنت از خود نشان می دهند. برای تشخیص حساسیت و یا آلرژی نسبت به ایمپلنت باید بررسی های جامعی توسط پزشک های متخصص انجام شوند. دندان پزشک ها از تست های تشخیصی مثل تست پچ و یا گرفتن نمونه خون استفاده می کنند تا بتوانند حساسیت فرد نسبت به تیتانیوم یا فلز مورد استفاده در ایمپلنت را مورد بررسی قرار دهند. یکی دیگر از روش های موثر در تعیین مقدار حساسیت به ایمپلنت قبل از کاشت میتوان به تست ملیسا اشاره کرد.
بسیاری از پزشک ها بر این باور هستند که قبل از کاشت ایمپلنت، باید میزان و خطر پس زده شدن فلز تیتانیوم توسط بدن بررسی شود. امروزه می توان برای افراد حساس به این نوع فلز، از مواد جایگزین استفاده کرد. معمولا قبل از آغاز کاشت، نوع ماده انتخاب می شود. معمولا از ایمپلنت زیرکنیا در مواقعی استفاده می شود که افراد به تیتانیوم حساسیت دارند. در این روش از یک ماده غیر فلزی برای ایمپلنت استفاده می شود.
مرکز ایمپلنت ارومیه یکی از بهترین مراکز برای انجام کاشت ایمپلنت است که از بهترین مواد با کمترین میزان حساسیت استفاده می کند. با انجام ایمپلنت می توانید زیبایی را به لبخند خود اضافه کنید. بدون اینکه تفاوتی میان دندان واقعی و دندان ایمپلنت شده وجود داشته باشد. قیمت بالای ایمپلنت دندانی به قیمت مواد اولیه مورد استفاده در آن و کیفیت انجام کاشت بستگی دارد. بی شک با استفاده از بهترین مواد اولیه، میزان حساسیت به مواد نیز به کمترین حد خود می رسد.
علائم حساسیت به ایمپلنت دندان
از علائم حساسیت به ایمپلنت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بروز درد و ناراحتی
- عقب رفتن بخشی از لثه
- بروز لثه ملتهب
- ایجاد مشکل در هنگام جویدن
- بروز ایمپلنت شل
برخی از افراد در صورت قرار گیری مکرر در برابر عوامل حساسیت زا، واکنش های آلرژی زایی از خود نشان می دهند که ممکن است سلامتی آن ها را با خطرهای جدی مواجه سازد. معمولا بسیاری از بیماران به روکش هایی از جنس آلیاژ پالادیوم حساسیت بالایی نشان می دهند. پالادیوم و تیتانیوم بسیار آلرژی زا هستند و به مرور زمان باعث ایجاد علائم حساسیت زایی می شوند که در بخش قبل به آنها اشاره شد.
توجه داشته باشید که میزان حساسیت در افراد مختلف است. از سوی دیگر میزان حساسیت افراد به این نوع مواد، دارای سطح مختلف و مدت زمان متفاوت می باشد. برخی از افراد تنها چند ساعت پس از انجام ایمپلنت دندانی دچار مشکل می شوند. این در حالی است که برخی از افراد پس از روزها و ماه ها، عوارض جانبی و حساسیت بالایی از خود نشان می دهند. در این صورت باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا مشکل به وجود آمده را رفع کند. در غیر اینصورت سلامتی شما با خطر بسیاری مواجه خواهد شد.
سوالات متداول
ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت نام یک قطعه پیچ کوچک فلزی است که از طریق عمل جراحی وارد استخوان فک می شود تا بتوان دندان مصنوعی را به شکل یک دندان طبیعی روی آن قرار داد.
حساسیت به ایمپلنت چه علائمی دارد؟
بروز درد و ناراحتی، عقب رفتن بخشی از لثه، بروز لثه ملتهب، ایجاد مشکل در هنگام جویدن و بروز ایمپلنت شل.
چگونه حساسیت به ایمپلنت مشخص می شود؟
با استفاده از آزمایشات مختلف مانند ملیسا، تست پچ و نمونه خون می توان حساسیت را بررسی کرد.