» دندانپزشکی » همه چیز درباره بلیچینگ دندان و تفاوت آن با سایر روش های دندانپزشکی
بلیچینگ دندان
دندانپزشکی - مقالات

همه چیز درباره بلیچینگ دندان و تفاوت آن با سایر روش های دندانپزشکی

بهمن 3, 1402 280980

سلامت و زیبایی دندان‌ها یکی از دغدغه‌های اصلی مردم است، سفیدی دندان‌ها و سالم بودن آن‌ها در افزایش اعتماد به نفس افراد تاثیر زیادی دارد. بسیاری از افراد به دلیل داشتن عادات بد غذایی و عدم رعایت موازین بهداشت دهان و دندان دچار بسیاری از عارضه‌های ناخوشایند دندان به خصوص زردی دندان‌ها می‌شوند. یکی از بهترین روش‌های سفید کردن دندان بلیچینگ دندان است.

این روش به دلیل داشتن ویژگی‌های متمایز و هزینه کم نسبت به سایر روش‌ها از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. در واقع بلیچینگ دندان تمامی لکه‌ها از جمله لکه‌هایی که حتی با رعایت پارامترهای بهداشتی از بین نمی‌روند را به صورت کامل از بین می‌برد. در ادامه این مقاله درباره مزایا و معایب بلیچینگ و تفاوت آن با سایر روش‌های سفید کردن دندان به توضیحات بیشتری می‌پردازیم.

بلیچینگ دندان چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

بلیچینگ دندان یکی از روش‌های نوین و کارآمد در سفید کردن دندان‌ها و اصلاح طرح لبخند است. این روش یکی از حرفه‌ای ترین خدمات دندانپزشکی است. هدف اصلی از بلیچینگ دندان از بین بردن رنگدانه‌های غیر طبیعی چسبیده به سطح دندان‌ها است. در این روش هیچ ماده شیمیایی به ساختار اصلی دندان اضافه نمی‌شود، بلکه از مواد شیمیایی مخصوص سفید کننده دندان استفاده می‌شود.

بخوانید  علت پوسیدگی دندان

در حالت کلی روش بلیچینگ نسبت به کامپوزیت و لمینت آسیب کمتری به مینای دندان وارد می‌کند. در ادامه درباره تفاوت بلیچینگ با سایر روش‌های دندانپزشکی مانند لمینت و کامپوزیت به توضیحات کامل‌تری می‌پردازیم.

چه زمانی دندان‌ها به بلیچینگ دندان نیاز دارند؟

  • زرد یا قهوه‌ای شدن رنگ دندان‌ها
  • زرد شدن دندان‌ها در اثر مصرف نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه و چایی غلیظ
  • داشتن عادات غذایی مضر
  • مصرف دخانیات مانند سیگار، قلیان و…
  • افزایش سن

مزایا و معایب بلیچینگ دندان

بر خلاف بسیاری از روش‌های سفید کردن دندان، در روش بلیچینگ دندان به تراشیدن دندان نیاز نیست. به همین دلیل روش بلیچینگ روشی سریع و راحت برای از بین بردن زردی دندان‌ها و درخشش آن‌ها است. تراشیدن دندان باعث به وجود آمدن عارضه‌هایی مانند پوسیدگی و فرسایش مینای دندان می‌شود. اما روش بلیچینگ دندان بدون تراشیدن دندان انجام شده و عوارض کمتری برای دندان‌ها دارد.

در مواردی بسیار کم مواد شیمیایی به کار رفته در روش بلیچینگ ممکن است برای دندان‌ها حساسیت‌هایی را به وجود بیاورد. شاید برای شما هم سوال باشد که بلیچینگ دندان چقدر دوام دارد؟، باید بگوییم طول عمر نه چندان زیاد و مراقبت‌های بسیار یکی از معایب روش بلیچینگ است.

بخوانید  بهترین کلینیک دندانپزشکی در شیراز + معرفی خدمات تخصصی

تفاوت بلیچینگ دندان با لمینت دندان

بسیاری از مراجعه کنندگان به کلینیک‌های پزشکی در انتخاب روش بلیچینگ یا لمینت دندان دچار تردید می‌شوند. هر یک از این روش‌ها خصوصیات خاص خود را دارد، اما بعد از مقایسه این دو روش خواهید دید که بلیچینگ دندان علاوه بر داشتن هزینه کم می‌تواند سفیدی و درخشش دندان‌های شما را بازگرداند.

لمینت دندان و سفیدی

مزایا و معایب بلیچینگ و لمینت

همان‌گونه که در مطالب بالا گفته شد، بلیچینگ دندان روشی برای سفید کردن دندان‌ها است. در این روش از مواد مخصوص مانند کاربامید پراکسید و هیدروژن پراکسید برای پاکسازی سطوح دندان‌ها استفاده می‌شود.

عملکرد روش بلیچینگ دندان بدین‌گونه است که ابتدا رنگدانه‌های غیرطبیعی را به قسمت‌های کوچک‌تر تجزیه می‌کند، سپس به صورت کامل تمامی آن‌ها را از بین می‌برد. این روش بدون آسیب رساندن به مینای دندان سفیدی و درخشش دندان‌ها را باز می‌گرداند.

لمینت دندان روشی است که برای پوشاندن عیوب دندان‌ها مانند نامرتب بودن، زردی دندان‌ها، فواصل دندانی و شکستگی‌ها استفاده می‌شود. در این روش ابتدا توسط ماده خمیری شکل قالب کلی دندان‌ها اندازه‌گیری می‌شود. سپس قالب سرامیکی با ضخامت ۶ میلی‌متر و متناسب با قالب اصلی ساخته شده و بر روی دندان‌ها قرار داده می‌شود.

بخوانید  عوارض کامپوزیت دندان چیست؟

این روش بر خلاف بلیچینگ قابلیت درمانی نداشته و تنها پوششی برای پنهان کردن عیوب دندان‌ها است. اما روش بلیچینگ به صورت قطعی و همیشگی دندان‌ها را سفید و درخشنده می‌‌کند.

تفاوت بلیچینگ و لمنیت و کامپوزیت

یکی از سوالات پرتکرار در زمینه زیباسازی دندان‌ها دانستن تفاوت بلیچینگ و لمینت و کامپوزیت و قابلیت‌های درمانی هر یک است. در پاسخ به این سوال باید گفت که کامپوزیت دندان تفاوت کمی با لمینت و بلیچینگ دندان دارد. در روش کامپوزیت دندان مانند بلیچینگ هیچ نوع تراشی بر روی دندان‌ها انجام نمی‌شود.

در این روش ابتدا قالبی از روی دندان‌های فرد تهیه شده و سپس قالبی از جنس ترکیب پلاستیک و شیشه ساخته می‌شود. کامپوزیت با نام باندینگ نیز به کار می‌رود. در واقع کامپوزیت یک روش خوب برای بازسازی دندان‌های شکسته است.

روش کامپوزیت نقاط اشتراک زیادی با بلیچینگ و لمینت دارد. اما طول عمر کامپوزیت نسبت به لمینت دندان کمتر است. همچنین کامپوزیت در مقایسه با بلیچینگ دندان طول عمر بیشتری دارد. کامپوزیت دندان در بسیاری از موارد بیش از ۱۰ سال ماندگاری داشته است.

در پاسخ به سوال رایج بلیچینگ بهتره یا کامپوزیت باید به این نکات اشاره کرد که روش کامپوزیت علاوه بر سفید کردن دندان‌‌ها، سایز و فرم دندان‌ها را تغییر می‌دهد. اما روش بلیچینگ دندان تنها دندان‌ها را سفید می‌کند.

بخوانید  برای دررفتگی و درد فک به چه دکتری مراجعه کنیم ؟

مزایا و معایب کامپوزیت دندان

  • اصلاح فاصله بین دندان‌ها
  • ترمیم ترک خوردگی‌ها و شکستگی‌ها
  • سفید کننده دندان‌ها
  • اصلاح طرح لبخند
  • یکی از عوارض کامپوزیت دندان لکه‌دار شدن آن بعد از نصب است. به خصوص اگر فرد رژیم غذایی مخصوصی را نداشته باشد ممکن است در بازه زمانی کمی دچار زردی دندان شود.

بلیچینگ دندان ارزان‌تر است یا کامپوزیت و لمینت؟

هر دو روش بلیچینگ دندان و کامپوزیت مزایا و معایب خاص خود را دارند. اما کامپوزیت علاوه بر سفیدی دندان‌ها بسیاری از عارضه‌ها را درمان می‌کند. با اعمال تمامی موارد گفته شده می‌توان به این نتیجه رسید که هزینه کامپوزیت دندان از روش سفید کننده دندان یعنی بلیچینگ دندان بیشتر است. از این سو هزینه بلیچینگ دندان کمتر از لمینت دندان است. در نتیجه هزینه بلیچینگ کمتر از دو روش کامپوزیت و لمینت است.

بلیچینگ دندان

روکش دندان چیست؟

روکش دندان نوعی پروتز دندانی است. این نوع پروتز برای جایگزین شدن تاج واقعی و آسیب دیده دندان استفاده می‌شود. این روش یکی از بهترین روش‌ها برای اصلاح طرح لبخند و مراقبت از دندان‌ها است.

در واقع روکش‌ها دندان کلاهک‌هایی هستند که در بخش فوقانی دندان یعنی تاج آن قرار می‌گیرند. فرم و عملکرد این کلاهک‌ها ظاهری طبیعی و بسیار نزدیک به تاج اصلی دندان دارند. استفاده از این روش علاوه بر استحکام بخشیدن به دندان‌ها موجب زیبایی و یکدست شدن آن‌ها می‌شود.

بخوانید  درمان خانگی سریع درد دندان کرم خورده در شب چیست ؟

موارد کاربرد روکش دندان

در اصل روکش دندان بعد از روش‌های مذکور آخرین روش برای نگهداری دندان‌ها است. در صورتی که میزان آسیب دیدگی دندان‌ها به حدی باشد که دیگر هیچ یک از روش‌هایی مانند کامپوزیت و لمینت و بلیچینگ چاره ساز نباشند از روش روکش نیز استفاده می‌شود.

عارضه‌هایی چون شکستگی عمیق دندان‌ها و پوسیدگی‌های عمیق مواردی هستند که نیاز به روکش دارند. روکش دندان انواع مختلفی دارد که هر یک کاربرد ویژه و جنس متفاوتی دارند. از انواع روکش‌های دندان می‌توان به روکش‌های فلزی، روکش‌های سرامیکی و روکش‌های فلز سرامیکی (روکش‌های دارای آلیاژ طلا یا پلاتینیوم) اشاره کرد.

طول عمر و ماندگاری روکش دندان چقدر است؟

طول عمر و دوام روکش‌های دندان بر اساس نوع جنس آن‌ها متفاوت است. روکش‌هایی که از جنس طلا هستند نسبت به روکش‌های سرامیکی و فلزی طول عمر و استحکام بیشتری دارند. همچنین روکش‌های طلایی تطابق بهتری با بافت دندانی زیرین دارند. روکش‌های فلزی بعد از روکش‌های طلایی دوام و استحکام بالایی در برابر عمل جویدن دارند. اما روکش‌های فلزی در اثر گذر زمان رنگ تیره‌تری به خود می‌گیرند.

جرم‌گیری دندان چیست و چه تفاوتی با بلیچینگ دندان دارد؟

جرم‌گیری دندان بهترین روش برای حذف لایه‌های ضخیم متشکل از پلاک‌ها و باکتری‌ها است. در حقیقت پلاک‌ها یا جرم‌ها به راحتی با مسواک و انجام شست و شوی روزانه از بین نمی‌روند. به همین دلیل برای حذف کامل پلاک‌ها بدون آسیب رساندن به لثه لازم است از روش جرم‌گیری استفاده شود.

بخوانید  همه چیز درباره اسکنر داخل دهانی

هر دو روش بلیچینگ دندان و جرم‌گیری باعث رفع زردی دندان‌ها و سفیدی آن‌ها می‌شوند. ولی در هر یک از این روش‌ها میزان و نوع سفیدی دندان‌ها متفاوت است. در واقع روش جرم‌گیری دندان علاوه بر سفید کردن دندان‌ها باعث رفع بوی بد دهان و عفونت‌ها می‌شود، اما روش بلیچینگ دندان تنها دندان‌ها را سفید و درخشان می‌کند.

نتیجه ‌گیری

روش‌های متعددی برای سفید کردن دندان‌ها از جمله بلیچینگ دندان، لمینت، کامپوزیت، روکش دندان و جرم‌گیری وجود دارند. هر یک از این روش‌ها مزایا و معایبی داشته و هزینه‌های متفاوتی بنابر نحوه انجام دارند. برخی از روش‌ها مانند روکش دندان و جرم‌گیری علاوه بر سفید کردن دندان‌ها پلاک‌ها و عفونت‌ها را از بین می‌برند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

آواتار واحد نویسندگی دندان لند

واحد نویسندگی دندان لند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×