تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
آنچه در این مطلب میخوانید
- 1 وضعیت پزشکی کشور ترکیه
- 2 شرایط تحصیل دندانپزشکی در کشور ترکیه
- 3 مدارک مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاه دندانپزشکی ترکیه
- 4 آزمونهای ورودی دندانپزشکی در ترکیه
- 5 وضعیت فارغالتحصیلان دندانپزشکی در ترکیه
- 6 دوره تحصیل دندانپزشکی در کشور ترکیه چند سال است؟
- 7 هزینه تحصیلات دندانپزشکی در ترکیه
- 8 مزایای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
دندانپزشکی از جمله رشته هایی است که بسیاری از افراد تمایل به تحصیل در آن را دارند. اگرچه آزمون های سخت و کسب نمرات بالا بسیاری از دانش آموزان را از تحصیل در رشته دندانپزشکی محروم می کند، اما این رشته با وجود سختی های بسیار، مزایای زیادی به همراه دارد. مزایای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه شامل آموزش با کیفیت، شهریه پایین و دسترسی به فن آوری و تکنیک های پیشرفته است. دولت ترکیه سرمایه گذاری هنگفتی برای ارتقا سیستم پزشکی این کشور کرده و دندانپزشکی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
بههمین علت، دانشکدههای دندان پزشکی ترکیه با ارتقای سطح کیفیت خود در حال گسترش بوده تا پاسخگوی نیاز دانشجویان سراسر جهان باشد.
وضعیت پزشکی کشور ترکیه
بهعلت کمبود تیم پزشکی در ترکیه، امروزه این شغل، در کانون توجه دولت ترکیه واقع شده است.
از این رو با ارائه موقعیت رفاهی و امنیتی بالا برای پزشکان و تلاش در جهت گسترش صنعت پزشکی، سعی در حفظ کادر درمان و ایجاد فرصتهای تحصیلی برای علاقهمندان به رشته پزشکی دارند.
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، بهدلیل درآمدزایی بالا از گزینههای پرطرفدار میان دانشجویان بوده و تا بهحال رتبه بالایی در کشورهای آسیایی بهخود اختصاص داده است.
ترکیه نیز از این قاعده مستثنی نیست چراکه پزشکان بسیاری در حال یادگیری تخصصهایی همچون داروسازی، دندانپزشکی، رادیولوژی و قلب هستند.
شرایط تحصیل دندانپزشکی در کشور ترکیه
اخذ پذیرش در دانشگاههای دندانپزشکی ترکیه به ۲ روش امکانپذیر است.
در روش اول، فرد متقاضی با گذراندن دورههای آزمون YÖS میتواند به قبولی در دانشگاه دولتی ترکیه برسد.
سوالی که در این رابطه ممکن است ذهن شما را بهخود مشغول سازد، نحوه برگزاری این آزمون است.
لازم به ذکر است که YÖS، متشکل از ۲ بخش بوده که یک بخش آن دارای سوالاتی مرتبط با ریاضیات و بخش دیگر جهت ارزیابی میزان تسلط فرد به زبان رسمی کشور ترکیه برگزار میگردد.
و اما روش دیگری که برای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، باید مد نظر قرار داد، ارائه نامه درخواست به دانشگاه ترکیه بوده و نیازی به شرکت در آزمون YÖS ندارد.
بنابراین تحصیل در دانشگاههای خصوصی ترکیه با این روش، نیازمند وجود مدرک دیپلم دبیرستان یا پیشدانشگاهی و کسب حداقل نمره ۶ در آزمون آیلتس یا حداقل نمره ۸۰ در آزمون تافل است.
بهطور کلی شرایط تحصیلی دندانپزشکی در این کشور، با توجه به نوع دانشگاه متفاوت است.
ممکن است معیار پذیرش برخی دانشکدهها، شرکت در آزمونی بهنام آزمون SAT باشد که مختص به افراد مسلط به زبان انگلیسی است.
اما در نهایت میتوان گفت که داشتن مدارک تحصیلی دبیرستان و معدل خوب در اخذ ویزای تحصیل تاثیر بهسزایی دارد.
مدارک مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاه دندانپزشکی ترکیه
اخذ پذیرش در رشته دندانپزشکی، با توجه به دانشگاههای ترکیه، نیازمند مدارک متعددی است، از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
- قبولی در آزمون ورودی
- فرم تکمیلی درخواست پذیرش
- مدرک دیپلم و ترجمهشده آن به زبان انگلیسی یا ترکی
- ارائه ریز نمرات دبیرستان و ترجمه آنها
- مدرک TOEFL یا IELTS
- واریز هزینه جهت ورود به دانشگاه
- تمکن مالی
آزمونهای ورودی دندانپزشکی در ترکیه
اصلیترین آزمونها جهت ورود به دانشگاههای پزشکی ترکیه عبارتاند از:
آزمون YOS
معمولا اکثر دانشگاههای دولتی ترکیه، سالی یک بار، این امتحان را برای متقاضیان خود طراحی میکنند.
بخش مهم این آزمون، سوالاتی است که در زمینه مسائل ریاضی و مهندسی مطرح میگردد.
آزمون SAT
این آزمون، معیار ورود به کالج و دانشگاههای مقطع کارشناسی است که انواع متعددی دارد.
بهطور مثال SAT Subject، درسهایی نظیر تاریخ، علوم، زیستشناسی، ادبیات انگلیسی و … را شامل میشود.
آزمون DUS
بخشی از سوالات این آزمون مرتبط با علوم پایه و بخش بعدی، سوالات بالینی را شامل میشود.
در حقیقت، این آزمون مختص کسانی بوده که دوره ۵ ساله تحصیل خود را به اتمام رساندند و قصد گرفتن تخصص خود را دارند.
آزمون TUS
این آزمون جهت اخذ انواع تخصصهای رشته دندانپزشکی، در ماههای آوریل و سپتامبر (فروردین و شهریور) طراحی و برگزار میشود و متقاضیان با قبولی در این آزمون، به پزشک متخصص شهرت مییابند.
وضعیت فارغالتحصیلان دندانپزشکی در ترکیه
فارغالتحصیلان رشته دندانپزشکی در ترکیه، با دریافت مدرک بینالمللی، گزینههای متعددی برای اشتغال در پیش رو دارند. بهعنوان مثال اگر دندانپزشک به اقامت دائم در همان کشور میاندیشد، ضروری است که در آزمون DUS، شرکت نموده و به نمره لازمه دست یابد.
اگرچه قصد فارغالتحصیل، فعالیت در داخل یا خارج ترکیه باشد، باید با ثبت نام در Chamber of Dentistry کشور مورد نظر، درخواست خود را برای استارت فعالیت، به مرکز درمانی دلخواه ارائه دهد.
البته گاهی نیز ترکیه طبق اطلاعیه وزارت بهداشت، شما را به منطقهای خاص جهت اشتغال معرفی میکند.
تدریس در دانشگاههای دولتی و خصوصی، گزینه دیگری است که تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، در محدوده انتخابهای افراد قرار داده و آنها را به این امر تشویق مینماید.
دوره تحصیل دندانپزشکی در کشور ترکیه چند سال است؟
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، بهطور میانگین، به ۵ سال میرسد. ۲ سال صرف آموزش مسائل پایه و تئوری شده و ۳ سال دیگر، دانشجویان ملزم به ورود در مراکز درمانی و کلینیکهای دندانپزشکی هستند و تحت آموزشهای عملی برای یادگیری باقی مهارتها و تخصصها قرار میگیرند.
البته فارغالتحصیلان دندانپزشکی، با دریافت مدرک خود میتوانند با ادامه تحصیل در سایر زیرشاخههای دندانپزشکی، تخصص خود را ارتقا دهند.
هزینه تحصیلات دندانپزشکی در ترکیه
هزینه تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، تا حد زیادی وابسته به نوع دانشگاه دولتی یا خصوصی است.
بهتر است این موضوع را یادآور شویم که تحصیل در دانشگاههای دولتی بهصرفهتر است و این موضوع به تفاوت شهریه ۲ دانشگاه باز میگردد.
شهریه اندک دانشگاههای دولتی در مقابل امکانات و خدمات ارائهشده و مدرک معتبر بینالمللی، مزیتی بزرگ و غیرقابل انکار محسوب میشود.
خدمات کارآمدی که این دانشگاهها در اختیار دانشجویان خود قرار داده، عبارتاند از منابع جامع علمی، اقامت در خوابگاههایی با امکانات کامل، بهرهوری از تجهیزات مدرن آزمایشگاه و … .
بورسیه تحصیلی، عامل دیگری است که فرصت تحصیل رایگان را برای متقاضیان دانشگاههای ترکیه فراهم آورده است.
زمان ثبت نام در بورسیه از یک تا ۲۸ دی ماه بوده و جواب مرحله اول، ۲ الی ۳ ماه پس از ارسال رزومه، برای قبولشدگان ایمیل و دعوت به مصاحبه میشود.
امروزه بسیاری از دانشگاههای خصوصی ترکیه، برای جذب دانشجو از سراسر جهان، از ترفند بورسیه تحصیلی ۲۰ الی ۱۰۰درصد استفاده مینمایند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه میزان درآمد یک دندانپزشک و همچنین هزینه تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، به سایت ترکیه با ما مراجعه نموده و با شرایط تحصیلی در این کشور آشنایی یابید.
مزایای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
ترکیه خلاف سایر کشورها که شرایطی دشوار برای تحصیل دندانپزشکی مقرر کردهاند، روشهای سادهای را برای این امر در نظر گرفته است.
به این معنی که ارزیابی دانش فرد را در دروس زیست، شیمی، فیزیک و … ضرورت نمیداند و فقط قبولی در دانشگاههای دولتی این کشور نیازمند آزمون ورودی است.
کیفیت بالای سیستم آموزشی ترکیه، سبب شده تا این کشور رتبه ۱۶ را در زمینه دندانپزشکی کسب نماید.
گفته شدهاست که بسیاری از دندانپزشکان مشهور و حرفهای، فارغالتحصیل دانشکدههای ترکیه هستند و این موضوع به محبوبیت تحصیلات دندانپزشکی در ترکیه میافزاید.
در این راستا، سهولت در اخذ ویزای تحصیلی ترکیه نسبت به کشورهای دیگر و اقامت آسان در آنجا، میتواند دانشجویان را به سمتوسوی موفقیت در تحصیلات پزشکی ترکیه بکشانند.
منبع: راهنمای دندانپزشکی – لینک خبر