» بیماریها » راه‌های جلوگیری از لب شکری شدن جنین (23 راه مراقبت از جنین)
راه‌های جلوگیری از لب شکری شدن جنین
بیماریها - دانستنی های بارداری - سلامت دهان - سلامت کودکان - ناهنجاری های دندان - ناهنجاری های فک

راه‌های جلوگیری از لب شکری شدن جنین (23 راه مراقبت از جنین)

مرداد 12, 1403 140585

جلوگیری از لب شکری شدن جنین چگونه است؟

بیماری لب شکری یا شکاف کام یکی از بیماری‌هایی است که ممکن است یک نوزاد به آن مبتلا شود. در واقع بیماری لب شکری از دوران جنینی اتفاق می‌افتد و هنگامی که نوزاد متولد می‌شود، والدین متوجه این موضوع می‌شوند. لب شکری بودن می‌تواند سختی‌های بسیار زیادی را از همان بدو تولید برای فرد ایجاد کند و تا بزرگسالی نیز همراه او باشد.

بسیاری از مواقع جنین در اثر سهل انگاری‌های مادر در دوران بارداری به این بیماری مبتلا می‌شود. به همین خاطر نیز ما در این مقاله از مجله دندان لند سعی کردیم علل ابتلا به این بیماری و راه‌های پیشگیری از آن را برای شما شرح دهیم تا اگر قصد به دنبال آوردن کودکی را داشتید، فرزند شما از این مشکل در امان باشد.

لب شکری یا شکاف کام چیست؟

قبل از اطلاع از روش‌های پیشگیری از ابتلا جنین به بیماری لب شکری بهتر است تا اطلاعات کامل و دقیقی را از این مشکل داشته باشید. لب شکری بیماری است که طی آن قسمت‌هایی از صورت بیمار به خصوص سقف دهان (کام) به درستی به سایر اجزا وصل نشود و در طی آن شکافی در لب‌های بالایی کودک ایجاد شود. این مشکل در اثر عوامل مختلفی می‌تواند رخ دهد.

بخوانید  علت خشکی دهان و تشنگی و ادرار زیاد چیست ؟

لب شکری یا شکاف کام چیست؟

راه‌های جلوگیری از لب شکری شدن جنین

در ادامه راه‌های پیشگیری از لب شکری شدن جنین را به طور کامل برای شما شرح داده ایم.

1- عدم مصرف سیگار برای جلوگیری از لب شکری شدن جنین

مادرانی که در دوران بارداری خود سیگار می‌کشند مشکلات بسیار زیادی را برای جنین خود به وجود می‌آورند. یکی از آثار مخرب مصرف سیگار در هنگام بارداری، لب شکری شدن جنین است. اگر از این موضوع نگرانی دارید و می‌خواهید کودک شما در هنگام تولد از این مشکل به دور باشد، بهتر است در مدت زمان بارداری به هیچ وجه به سراغ دخانیات به خصوص سیگار نروید. عدم مصرف سیگار به عنوان یکی از موثر ترین راه‌های جلوگیری از لب شکری شدن جنین دانسته می‌شود.

2- تغذیه سالم و متنوع

تغذیه سالم یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که بایستی مادران باردار در نظر داشته باشند. تغذیه مناسب و متنوع به طور مستقیم بر روی سلامت جنین تاثیر گذاشته و باعث می‌شود تا رشد وی کامل و بدون هیچ گونه مشکلی انجام شود و باعث جلوگیری از لب شکری شدن جنین شود. مادران باردار باید در رژیم تغذیه خود از محصولات لبنی غیر چرب، میوه‌ها، سبزی‌ها، پروتئین‌ها و… استفاده کنند.

بخوانید  کبد چرب چیست و برای کبد چرب چی بخوریم چی نخوریم ؟

3- کنترل وزن برای جلوگیری از لب شکری شدن جنین

مادران باردار بایستی در طول مدت بارداری خود وزنشان را کنترل کنند. حفظ وزن سالم مادر در طول دوران بارداری نقش مهمی در پیشگیری از لب شکری جنین دارد. چاقی یا کمبود وزن می‌تواند خطر ابتلا به این مشکل را افزایش دهد، بنابراین مادران باید به کنترل وزن خود توجه کنند.

4- مصرف اسید فولیک

اسید فولیک به عنوان یکی از ویتامین‌های مهم برای سلامتی نوزاد در دوران بارداری شناخته شده است. مصرف مکمل اسید فولیک قبل از بارداری و در طول آن می‌تواند خطر ابتلا به لب شکری در جنین را کاهش دهد.

پس اگر قصد دارید تا نوزاد خود را از بیماری لب شکری در امان نگه دارید، بهتر است تا مصرف اسید فولیک را جدی بگیرید. البته مصرف اسید فولیک بایستی مطابق با نظر پزشک انجام شود. چرا که مصرف بیش از اندازه این محصول می‌تواند باعث آسیب رسیدن به جنین شود.

راه‌های جلوگیری از لب شکری شدن جنین

5- کنترل قند خون برای جلوگیری از لب شکری شدن جنین

بیماری‌هایی که مادر دارد به طور مستقیم سلامت جنین را تحت اثر قرار می‌دهد. دیابت یکی از بیماری‌هایی است که باعث بروز مشکلات بسیار زیاد در جنین می‌شود. از این رو مادرانی که دچار دیابت یا مقاومت به انسولین هستند باید قند خون خود را به صورت منظم کنترل کنند. کنترل قند خون به طور مستمر می‌تواند خطر لب شکری در جنین را کاهش دهد.

بخوانید  جرم گیری دندان چیست و آیا احساس درد دندان بعد از جرم گیری دندان ها طبیعی است ؟

6- جلوگیری از مصرف الکل

مصرف نوشیدنی‌های الکلی عواقب ویران کننده ای را برای جنین دارد. این نوشیدنی‌ها می‌توانند باعث بروز مشکلات بسیار زیادی در جنین شوند. یکی از اصلی‌ترین عواقبی که مصرف الکل برای جنین به وجود می‌آورد، لب شکری شدن آن است. به همین خاطر نیز به شدت توصیه می‌شود تا در دوران بارداری، مادران از مصرف این مواد خودداری کنند.

7- کنترل استرس برای جلوگیری از لب شکری شدن جنین

استرس می‌تواند تأثیرات منفی بر روی سلامت جنین داشته باشد. مادران باید راه‌های مختلف مقابله با استرس را آموخته و با استفاده از روش‌های مختلف آرامش روحی و روانی خود را حفظ کنند. شایان ذکر است که نقش پدر در کنترل و مهار استرس در دوران بارداری بسیار پر رنگ است.

8- مصرف کمتر قند و شکر

قند و شکر نیز از دیگر موادی هستند که مصرف بیش از اندازه آن‌ها می‌تواند تاثیرات منفی بر روی جنین داشته باشد. یکی از تاثیرات این محصولات لب شکری شدن جنین است. به همین خاطر مادران باردار باید مصرف قند و شکر را حتی الامکان کاهش دهند. این افراد می‌توانند عسل یا استویا را جایگزین قند و شکر کنند.

بخوانید  از بین بردن بوی بد پا و کفش با 7 راهکار تضمینی خانگی

9- ورزش منظم

ورزش یکی از فعالیت‌هایی است که باید مادران باردار توجه ویژه ای بر روی آن داشته باشند. خوشبختانه امروزه حرکت‌های ورزشی بسیار مختلف و متنوعی برای افراد باردار وجود دارد تا مادران بتوانند با انجام این حرکات سلامت خود و جنین خود را تضمین کنند.

ورزش منظم و فعالیت بدنی می‌تواند به کنترل قند خون و وزن مناسب کمک کند و در نتیجه خطر ابتلا به لب شکری در جنین را کاهش دهد. توجه داشته باشید که حرکات ورزشی مخصوص بارداران هیچ فشاری را بر روی مادر یا جنین اعمال نمی‌کند و هیچ آسیبی به آن‌ها نمی‌رسد.

10- مصرف مکمل‌های ویتامینی

مادران در دوران بارداری ویتامین بسیار زیادی را از دست می‌دهند. این رو مصرف ویتامین‌های مختلف برای حفظ سلامت خود و جنینشان بسیار مهم است. مادران با مصرف مکمل‌های ویتامینی مختلف در دوران بارداری خود می‌توانند تا حد بسیار زیادی از لب شکری شدن فرزندان خود پیشگیری کنند. البته باید در نظر داشته باشید که مصرف مکمل‌های ویتامینی نباید به صورت خودسرانه باشد و حتماً لازم است تا تحت نظر پزشک این کار انجام شود.

راه‌های پیشگیری از لب شکری شدن جنین

11- اجتناب از تماس با عوامل آلوده کننده

مادران باردار اگر در معرض تماس با عوامل مختلف مانند مواد آلوده کننده محیطی، انواع مواد شیمیایی، فلزات سنگین، مواد رادیاسیوم و… قرار بگیرند، سلامت جنین آن‌ها به خطر افتاده و ممکن است رشدشان دچار اختلال شود. برای آنکه جنین شما در هنگام به دنیا آمدن لب شکری نشود بایستی از از تماس با عوامل آلوده کننده اجتناب کنید.

بخوانید  ۵ خمیردندان پیشنهادی دندانپزشکان برای محافظت از مینای دندان

12- اجتناب از مواد مخدر برای جلوگیری از لب شکری شدن جنین

مصرف انواع مواد مختلف تاثیرات بسیار بد و ویران کننده ای را بر روی جنین و مادران دارد. یکی از کم‌ترین عواقب مصرف مواد مخدر در دوران بارداری، ابتلا نوزاد به بیماری لب شکری است. از این رو پزشکان به شدت تاکید دارند که برای جلوگیری از لب شکری شدن جنین مادران باردار به هیچ وجه به سراغ مصرف مواد مخدر نروند.

13- مصرف آب کافی

مصرف روزانه آب به میزان استاندارد یکی از راه‌های جلوگیری از لب شکری شدن جنین دانسته می‌شود. مادران باید به مصرف آب کافی توجه کنند، زیرا مصرف آب به میزان کافی در طول روز می‌تواند در حفظ سلامت جنین و جلوگیری از لب شکری مؤثر باشد.

14- کاهش مصرف کافئین برای جلوگیری از لب شکری شدن جنین

کافئین ماده ای است که در اکثر نوشیدنی‌ها و غذاهای امروزه انسان‌ها وجود دارد. با آن که مصرف کافئین در دوز کم مشکلی برای سلامت جنین ایجاد نمی‌کند اما با این همه حال مصرف زیاد کافئین می‌تواند خطر لب شکری در جنین را افزایش دهد. بنابراین، مادران بایستی مصرف کافئین خود را در دوران بارداری به حداقل برسانند.

بخوانید  بهترین پماد برای عفونت ناخن پا کدام است؟

15- خواب کافی برای جلوگیری از لب شکری شدن جنین

مادران باردار در طول دوران بارداری خود بایستی خواب کافی و مناسبی داشته باشند. برخورداری از خواب کافی تا حد زیادی می‌تواند رشد طبیعی و سالم جنین را تضمین کرده و از ابتلا او به انواع مختلف بیماری‌ها جلوگیری از لب شکری شدن جنین کند.

16-اجتناب از تماس با عفونت‌های ویروسی

ابتلا به ویروس‌های مختلف به خصوص هرپس و CMV، می‌تواند باعث ایجاد مشکل لب شکری در جنین شود. به همین خاطر نیز پزشکان شدیداً توصیه می‌کنند تا مادران باردار ای تماس با افرادی که این ویروس‌ها را دارند، اجتناب کنند تا مشکلی برای جنین آن‌ها پیش نیاید. همچنین مادران باردار بایستی به بهداشت شخصی خود به طور کامل رسیدگی کنند تا به ویروس‌های عفونی مبتلا نشوند.

17- جدی گرفتن واکسیناسیون قبل از بارداری

انجام واکسیناسیون‌های لازم قبل از بارداری می‌تواند به طور چشم گیری در حفظ سلامت جنین و محافظت از او در ابتلا از انواع بیماری‌ها و جلوگیری از لب شکری شدن جنین، موثر باشد. از این رو به شما توصیه می‌کنیم حتماً واکسن‌هایی که برای قبل از بارداری مهم هستند را از یک پزشک متخصص پرس و جو کرده و نسبت به انجام آن‌ها اقدام کنید.

بخوانید  بهترین راه کارها و درمان ویتیلیگو در ایران و ترکیه چیست؟

واکسیناسیون قبل از بارداری برای جلوگیری از لب شکری شدن جنین

18- محافظت از خود در محیط کار و محیط زندگی

وجود آلودگی در محیط کار یا محیط زندگی می‌تواند یکی از زمینه‌های فراهم کننده بیماری لب شکری جنین باشد. به عنوان مثال مواردی نظیر مواد رادیواکتیو، آلودگی هوا، مواد شیمیایی و… تاثیرات بسیار منفی بر روی سلامت جنین دارند و تماس مادران باردار با این مواد می‌تواند موجب بروز مشکلات مختلف همچون لب شکری شدن جنین شود. برای جلوگیری از لب شکری شدن جنین بهتر است محافظت در محیط کار و زندگی صورت گیرد.

19 -اجتناب از خوردن ماهی با میزان زیاد جیوه

ماهی یکی از غذاهای مقوی است که باعث می‌شود مواد آلی و معدنی بسیار زیادی جذب مادر شود. از این رو پزشکان بر روی مصرف ماهی در دوران بارداری و جلوگیری از لب شکری شدن جنین بسیار تاکید دارند. اما باید توجه داشته باشید که برخی از ماهی‌ها حاوی مقدار زیادی از جیوه هستند که مصرف آن‌ها می‌تواند برای جنین خطر ساز بوده و خطر ابتلا به بیماری لب شکری در جنین را افزایش دهد.

20- مصرف آنتی اکسیدان‌ها

آنتی اکسیدان‌ها به عنوان یکی از مواد مغزی و مورد نیاز مادران باردار شناخته می‌شوند. این مواد می‌توانند تاثیر بسیار زیادی در رشد طبیعی جنین و حفظ سلامت او داشته باشند. همچنین آنتی اکسیدان‌ها در جلوگیری از لب شکری شدن جنین بسیار موثر هستند. پس لازم است تا مادران نسبت به مصرف غذاهایی که حاوی آنتی اکسیدان هستند، اقدام کنند.

بخوانید  دهانشویه را چند بار در هفته و قبل یا بعد از مسواک زدن استفاده کنیم ؟

21- مراجعه به پزشک برای جلوگیری از لب شکری شدن جنین

برای پیشگیری از لب شکری شدن جنین، حتماً لازم است تا مادران در طول دوران بارداری خود به طور مداوم و در طول بازه‌های زمانی مشخص به پزشک مراجعه کنند تا در صورت وجود هر گونه مشکل از جمله بیماری لب شکری در جنین، از این موضوع آگاه شوند. همچنین ارزیابی وضعیت جنین می‌تواند یکی از عوامل بسیار مهم در پیشگیری از ابتلا او به بیماری لب شکری باشد.

22- مشاوره ژنتیکی برای جلوگیری از لب شکری شدن جنین

افرادی که سابقه بیماری لب شکری در خانواده خود را دارند، ممکن است این بیماری را به صورت ژنتیکی به جنین خود انتقال بدهند. برای جلوگیری از این کار بایستی به یک مشاوره ژنتیکی مراجعه کرده و با او در مورد این زمینه مشورت بگیرید تا اطلاعات کامل در مورد پیشگیری از انتقال بیماری لب شکری به جنین خود به دست بیاورید.

23- اجتناب از مصرف دارو

داروها اثر بسیار بد و منفی بر روی سلامت جنین دارند. از این رو اکثر مواقع توصیه می‌شود که مادران از مصرف هر گونه دارویی امتناع کنند. یکی از اثرات مصرف دارو در هنگام بارداری لب شکری شدن جنین است. البته شایان ذکر است که مادران باردار می‌توانند با مشورت پزشک و زیر نظر او برخی از داروها را برای جلوگیری از لب شکری شدن جنین مصرف کنند.

بخوانید  گفتار درمانی کودکان در منزل  با هزینه مناسب

جمع‌بندی

لب شکری شدن جنین یکی از مشکلاتی است که می‌تواند برای همه افراد رخ بدهد. از این رو والدین از این موضوع بسیار نگران هستند و می‌ترسند که در آینده و زمانی که جنین آن‌ها به دنیا آمد، به بیماری لب شکری، مبتلا باشد. در اکثر مواقع بیماری لب شکری در اثر عادت‌ها و رفتارهای نادرست مادر به وجود می‌آید.

از این رو اگر قصد دارید تا فرزند شما از این بیماری به دور باشد، بهتر است تا راه‌های جلوگیری از لب شکری شدن جنین را دانسته و نسبت به رعایت آن‌ها حساسیت به خرج دهید. از این طریق فرزند شما از این بیماری در امان خواهد ماند و دیگر نیاز نیست که نگران لب شکری شدن فرزند خود باشد.

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

واحد نویسندگی دندان لند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×