» ناهنجاری های دندان » دیپ بایت
دیپ بایت
ناهنجاری های دندان

دیپ بایت

دی 2, 1402 190216

موقعیت طبیعی دندان ها به این شکل است که دندان های قدامی فک بالا باید ۲ تا ۳ میلیمتر دندان های قدامی فک پایین را بپوشانند. اگر این حالت برقرار نباشد به گونه ای که دندان های قدامی فک بالا بیش تر از اندازه معمول روی دندان های قدامی فک پایین قرار بگیرند، دندان های پایین کمتر دیده می شوند و شخص با ناهنجاری دندانی دیپ بایت روبرو می شود. یکی از مشکلاتی که برای افراد مبتلا به دیپ بایت پیش می آید این است که بعضا دندان های جلویی فک پایین به بافت نرم کام می خورند و باعث آسیب به بافت نرم مخاط کام بالا می شوند. در این مقاله قصد داریم تا علاوه بر بررسی عوارض دیپ بایت به دلایل به وجود آمدن این ناهنجاری دندانی، روش درمان و در نهایت هزینه های درمان دیپ بات را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

|مقالات مرتبط : ناهنجاری های دندانی

بخوانید  قیمت دندانپزشکی و ارتودنسی و کشیدن دندان 1402

عوارض دیپ بایت چیست؟

لثه های پایینی دهان به دلیل تماس لبه های جونده دندان های جلویی بالا دچار آسیب و در نهایت منجر به عفونت می شود. سطح لبی دندان های قدامی به دلیل تماس با دندان های پایینی دچار سایش و فرسودگی می شود و همینطور موجب به وجود آمدن ناهنجاری مفصل گیجگاهی فکی نیز می شود. که در صورت عدم توجه به درمان فرد دچار سایش مینای دندان شده و دچار تحلیل لثه می شود.

دلایل به وجود آمدن دیپ بایت چیست؟

دیپ بایت از ناهنجاری هایی است که تحت عوامل محیطی یا به صورت مادرزادی به وجود می آید. زمانی که استخوان فک به اندازه کافی رشد نکند فرد دچار دیپ بایت می شود. در مواردی نیز مشاهده می کنیم که دندان های قدامی رشدی بیش از حد معمول داشته که به آن اکستروژن می گویند. در موارد دیگر دندان های خلفی رشد کافی نداشته که به این روند اینتروژن می گویند.
در مواردی مشاهده می شود که به دلیل رشد ناکافی عمودی فک این عارضه پدیدار می شود همچنین عدم رشد نا کافی دندان های آسیاب می تواند دلیلی بر به وجود آمدن دیپ بایت شود.
در ۱۵ تا ۲۰ درصد از افراد و ۲۰ درصد از کودکان زیر ۸ سال به این عارضه دچار می شوند. باید دقت داشته باشید که بهترین زمان برای گرفتن نتیجه سریع و مطلوب در دوران جوانی و قبل از سن بلوغ است.

بخوانید  مراحل سیم کشی دندان چیست؟

روش درمان دیپ بایت چگونه است؟

روش درمانی دیپ بایت اصلاح وضعیت دندان های قدامی یا خلفی است. ارتودنسی ثابت و چسابندن براکت روی دندان، روش درمان دیپ بایت در بزرگسالان است. لازم به ذکر است که یک تکه کامپوزیت هم پشت دندان های قدامی بالا می چسبانند. پزشک متخصص ارتودنسی با اینکار اکستروژن را اصلاح میکند و بین دندان های خلفی فاصله می اندازد تا به سمت یکدیگر بروند در نتیجه با افزایش ارتفاع صورت دیپ بایت اصلاح می شود.
درمان دیپ بایت در کودکان به وسیله یک پلاک متحرک انجام می شود. این پلاک در پشت دندان های قدامی فک بالای کودک قرار میگیرد و باعث می شود تا دندان های قدامی کودک به سمت یکدیگر رشد کنند و در نهایت با افزایش ارتفاع صورت، ناهنجاری دیپ بایت برطرف می شود.
در بسیاری از موارد که ناهنجاری دیپ بایت درافراد حاد است از جراحی فک استفاده می کنند. زمانی که فرد از روش جراحی فک برای ناهنجاری دیپ بایت استفاده می کند دارای بالاترین بهبودی ظاهری صورت است و فک در بهترین موقعیت هماهنگی قرار می گیرد. اما متاسفانه برای انجام این روش نیاز به جراحی دارد که دوره درمانی طولانی تری را شامل می شود که برای بیمار کمی رنج آور تر است.

بخوانید  دندان اضافی

هزینه و طول درمان دیپ بایت چقدر است؟

باتوجه به میزان شدت ناهنجاری و روش درمانی مورد استفاده، از هزینه و طول درمان متفاوتی بهره مند خواهید شد. اگر از روش ارتودنسی ثابت یا متحرک استفاده کنید هزینه درمانی شما برحسب نوع دستگاه ارتودنسی استفاده شده محاسبه می گردد و طول درمان آن ۱۸ تا ۲۲ ماه به طول می انجامد.

|مقاله مرتبط : هزینه ارتودنسی

اگر از روش جراحی فک استفاده کنید هزینه درمان شما برابر با تعرفه های درمانی جراحی محاسبه می شود و طول درمان طولانی تری دارد.
برای آن که یک درمان موفق داشته باشید حتما باید با ارتودنتیست متخصص مشورت نمایید تا بهترین روش درمانی را به شما پیشنهاد دهد.

به این نوشته امتیاز بدهید!

آواتار واحد نویسندگی دندان لند

واحد نویسندگی دندان لند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×