سرطان پروستات چه علائمی دارد؟
آنچه در این مطلب میخوانید
پروستات یکی از اصلی ترین بخش های بدن مردان است که ممکن است دچار سرطان شود. بررسی ها و مطالعات نشان داده اند مردان معمولا در سنین بالا به سرطان پروستات مبتلا می شوند. با توجه به تمامی این موارد، در سنین بالا، چک آپ های منظم اهمیت زیادی دارد و در صورت بروز اولین علائم می توان به سرعت به درمان آن کمک کرد. همچنین، معمولا سلول های سرطانی با افزایش سن در بخش های دیگر بدن مانند مغز و یا گونه رشد می کنند و چک آپ های منظم نقش بسیار مهمی در تشخیص تومور مغزی و تشخیص سرطان گونه دارند.
علائم سرطان پروستات
سرطان پروستات خود را با علائم متعددی نشان می دهد. یکی از این علائم سوزش ادرار بسیار شدید است که گاهی بیمار را به شدت درگیر می کند و حتی ممکن است زندگی او را از حالت طبیعی خارج سازد. علائم دیگری که نشان می دهند فردی به این سرطان مبتلا شده است به شرح زیر هستند:
-
دفع ادرار مکرر
-
وجود خون در ادرار
-
عدم کنترل مثانه
-
احساس مدام پری مثانه
-
اختلال در نعوظ
چه عواملی خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهند؟
عوامل متعددی وجود دارند که خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهند. چاقی و اضافه وزن یکی از مهمترین مواردی هستند که منجر به بروز این سرطان می شوند. به همین دلیل، همواره به مردان توصیه می شود وزن خود را متعادل نگه دارند. یکی دیگر از مواردی که خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهد سابقه ژنتیکی است. کسانی که در خانواده خود شخصی را دارند که به این سرطان مبتلا شده است، بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این مشکل قرار دارند. استعمال دخانیات نیز یکی دیگر از علل ابتلا به این سرطان شناخته شده است.
روش تشخیص این سرطان چیست؟
ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چگونه می توان سرطان پروستات را تشخیص داد. باید بدانید روش های متعددی برای تشخیص این سرطان وجود دارند. ابتدا بیمار با علائمی که مشکوک به سرطان هستند به پزشک مراجعه می کند و سپس پزشک معاینات فیزیکی و اولیه را انجام می دهد. پس از آن، از بیمار آزمایش خون گرفته می شود و سپس روش های دیگری مانند سی تی اسکن و بیوپسی نیز انجام می شوند.
این سرطان چگونه درمان می شود؟
پس از تشخیص سرطان پروستات، نوبت به آغاز درمان می رسد. درمان با توجه به نوع تومور و مرحله ای که تومور در آن قرار گرفته است آغاز می شود. به طور کلی، تومور ها به دو دسته خوش خیم و بدخیم تبدیل می شوند و بدیهی است که درمان تومورهای خوش خیم ساده تر از تومورهای بدخیم است. پزشک می تواند شیمی درمانی، پرتو درمانی و جراحی را برای درمان انتخاب کند. گاهی تومور با شیمی درمانی و یا پرتودرمانی از بین می رود و گاهی شیمی درمانی آماده سازی تومور برای جراحی است.
آیا تشخیص تومور مغزی به معنای مرگ بیمار است؟
زمانی که نام تومور مغزی را می شنویم ناخودآگاه مرگ را در نزدیکی خود احساس می کنیم. اما باید بدانید امروزه با توجه به پیشرفت هایی که در علوم مختلف صورت گرفته است، دیگر نباید از شنیدن نام تومور مغزی احساس وحشت داشته باشیم و باید بدانیم که این تومور درمان پذیر است. درمان تومور مغزی با توجه به نوع تومور و محل قرارگیری آن آغاز می شود. اما پیشنهاد می شود در صورت بروز علائم تومور مغزی مانند استفراغ مداوم، سردردهای مزمن و اختلالات بینایی و گفتاری باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
چگونه برای تشخیص سرطان گونه اقدام کنیم؟
سرطان گونه نوعی از سرطان است که باعث رشد غیر طبیعی سلول ها در گونه می شود و با توجه به این موضوع که گونه بخشی از دهان و سیستم گوارشی است می تواند آسیب های زیادی را به بدن وارد کند. سرطان گونه خود را با رشد سلول های غیر طبیعی در ناحیه گونه نشان می دهد. درد در هنگام بلع غذا، خونریزی های مکرر و وجود یک توده در گونه از علائمی هستند که شما باید سریعا برای تشخیص به یک پزشک متخصص مراجعه کنید و دلایل وجود توده در بافت گونه را بررسی کنید.
برای درمان سرطان پروستات به کجا مراجعه کنیم؟
تا به اینجا تلاش کردیم اطلاعات کاملی را در مورد سرطان پروستات در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که متوجه شده اید این سرطان خود را با علائم مختلفی از جمله تکرر ادرار، عدم کنترل ادرار در مثانه و احساس پری مثانه نشان می دهد. سابقه خانوادگی، استفاده از سیگار و دخانیات، اضافه وزن از جمله اموری هستند که خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهند. روش های مختلفی برای درمان وجود دارند که شما باید زیر نظر پزشک متخصص این روش های درمانی را انجام دهید. اگر به دنبال پزشک متخصصی برای درمان انواع سرطان از جمله سرطان پروستات، تشخیص تومور مغزی و یا تشخیص سرطان گونه هستید، می توانید به دکتر فرشید اربابی مراجعه کنید.