» سلامت کودکان » علت تغییر صدا با افزایش سن چیست ؟
علت تغییر صدا با افزایش سن چیست ؟
سلامت کودکان - سلامت دهان

علت تغییر صدا با افزایش سن چیست ؟

اسفند 22, 1402 1801,122

با افزایش سن، صدا چه تغییری می کند؟

صدای همه ی افراد به مرور زمان و با به وجود آمدن تغییرات مختلف، می تواند تفاوت هایی با زمان های دیگر داشته باشد که این امر می تواند به دلایلی همچون بیماری های مختلف، افزایش سن و یا تمرینات مختلف باشد. معمولا تغییراتی که صدای افراد را تغییر می دهد بستگی به نوع و زمینه ی آن می تواند مثبت، منفی و یا در نتیجه ی تغییرات طبیعی صدا باشد. افزایش سن یکی از مواردی است که به صورت طبیعی علت تغییر صدا می باشد.

به طور طبیعی همه ی افراد در سنین نوزادی دارای صدایی زیر و ملایم هستند که این نوع صدا در واقع پایین ترین صدای همه ی ما خواهد بود. اما با گذشت زمان و افزایش سن، شاهد تغییراتی در صدا خواهیم بود که مهم ترین آن در هنگام بلوغ افراد می باشد که به یکباره صدایی بم تر و رساتر به وجود می آید که این مورد در آقایان بیشتر نمود پیدا می کند.

بخوانید  انتخاب دهان شویه مناسب / معرفی 3 دهانشویه معروف

همان طور که گفتیم، با افزایش سن، صدا نیز بم تر می شود و اولین تغییرات عمده در صدای افراد، معمولا در سنین ۱۲ الی ۱۴ سالگی بروز پیدا می کند. در این سن معمولا صدای پسر و دختر به دلایل هورمونی دچار تغییراتی می شود که باعث تفکیک صدا ها و به وجود آمدن صدای دخترانه و پسرانه خواهد شد.

این روند بم شدن صدا، به طور طبیعی در پسر ها بیشتر خواهد بود و تا سنین بالا تر نیز ادامه پیدا می کند. این دوره که همان دوره بلوغ جسمی نامیده می شود، مهم ترین دوره در بروز تغییرات صدا می باشد که استفاده نامناسب از حنجره و انجام تمرینات نامناسب می تواند باعث التهاب حنجره و همچنین بروز مشکلات دائمی برای افراد شود.

علت تغییر صدا با افزایش سن چیست ؟

صدای ما معمولا بعد از دوره ی بلوغ به ثبات می رسد که این سن می تواند از ۱۸ سالگی باشد و تا شروع دوره ی کهنسالی نیز ثابت خواهد بود. البته نکته ای که در این باره باید به آن اشاره کنیم این است که منظور ما از به وجود آمدن ثبات در صدا، طی شدن روند طبیعی آن می باشد. این در صورتی است که صدا می تواند در اثر بروز مشکلات مختلف از جمله بروز بیماری های تنفسی و یا آسیب های فیزیکی به حنجره دچار تغییراتی شود.

بخوانید  آبسه یا عفونت دندان و درمان آن

یکی از دلایلی که امروزه باعث به وجود آمدن تغییرات مختلف در صدای افراد می شود، مصرف دخانیات به صورت مداوم می باشد که علاوه بر بروز مشکلات تنفسی، باعث تاثیر جدی بر تون صدا نیز می شود. حتما تجربه برخورد با افرادی که سالیان متوالی دخانیات مصرف کرده اند را داشته اید و تفاوت صدای آن ها را متوجه شده اید. این نوع تغییرات صدا، در اثر رفتار های پرخطر و آسیب زایی است که روند طبیعی تغییر صدا را تحت تاثیر قرار می دهد.

به گفته ی پزشکان و انجام تحقیقات مختلف، همه ی افراد با ورود به سنین کهنسالی با تغییرات صدای بیشتری مواجه می شوند که این امر می تواند از ۷۰ سالگی به بعد شروع شود. معمولا این تغییرات صدا در سنین بالا تر در بین آقایان بیشتر است و صدا در این افراد زیر تر می شود و حالت گرفتگی پیدا می کند. در سنین کهنسالی توانایی آواز خواندن و یا گویندگی نیز کاهش پیدا می کند که دلیل آن نیز بالا رفتن سن و پیری می باشد.

تغییرات صدا در سالمندی

در دوران سالمندی، معمولا تغییرات جسمی متعددی در بدن به وجود می آید که یکی از مهم ترین آن ها، تغییر در صدای فرد می باشد. این تغییرات می تواند با توجه به فعالیت های مختلف فیزیکی، سبک زندگی خاص و رژیم های غذایی مختلف، نوساناتی داشته باشد. این شرایط می تواند باعث بروز زودتر یا دیرتر شدن تغییرات صدا در دوران سالمندی باشد.

بخوانید  بهترین آنتی بیوتیک برای درمان زخم و آفت دهان و زبان

تغییرات صدا در سالمندی
تغییر صدا به عنوان یک فاکتور مهم و تاثیر گذار در کیفیت زندگی هر فرد مطرح می باشد که این تغییرات به مرور زمان و مسن تر شدن افراد بیشتر مشهود می شود. مهم ترین دلیلی که باعث تغییر صدای طبیعی در دوران سالمندی می شود، تاثیراتی است که افزایش سن بر روی عضلات حنجره، غضروف ها و همچنین رگ های آن می گذارد که در نتیجه ی آن می توانیم تحلیل تار های صوتی را انتظار داشته باشیم. تحلیل رفتن تار های صوتی نیز به دلیل خشک تر شدن تدریجی آن ها می باشد که فرایندی طبیعی و وابسته به زمان خواهد بود.

با افزایش سن، ساختار ریه ها نیز تغییر پیدا می کند که در نتیجه ی آن، حجم هوای ورودی و خروجی به آن ها نیز کاهش پیدا می کند. با توجه به این موضوع می توانیم بگوییم هوایی که از داخل ریه ها برای تکلم به سمت بیرون می آید کمتر شده و بنابراین شاهد صدایی ضعیف تر خواهیم بود.

افزایش سن به مرور زمان باعث تغییر ات کلی بافت حنجره و همچنین تار های صوتی می شود که مجموعه ی این تغییرات باعث تاثیر بر روی صدا خواهد شد. مهم ترین تغییراتی که در صدای افراد در سنین سالمندی به وجود می آید شامل موارد زیر خواهد بود:

  • کاهش قدرت صدا و پیوستگی جملات
  • بم شدن صدا در زنان مسن و زیرتر شدن صدای در مردان
  • لرزش صدا
  • تغییر در کیفیت صدا که در نتیجه ی تغییرات ساختاری تار های صوتی خواهد بود
بخوانید  رشد فک تا چه سنی ادامه دارد؟

البته باید به این نکته توجه داشته باشید که تغییرات صدا در هر سنی طبیعی نیست زیرا تغییرات طبیعی صدا بسیار آهسته و به مرور زمان خواهد بود که به یکباره نمایان نخواهد شد. بیماری های مختلفی نیز در دوران سالمندی باعث تحریک و تحت تاثیر قرار دادن بافت حنجره و تار های صوتی می شوند که می توان به التهاب حنجره به عنوان یکی از مهم ترین آن ها اشاره کرد.

التهاب حنجره

التهاب حنجره یکی از شایع ترین دلایل تغییر صدا به خصوص در دوران سالمندی خواهد. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که تغییر صدای ناشی از التهاب حنجره به صورت بم تر شدن صدا نمایان می شود.

از دیگر عواملی که باعث تغییر صدا در دوران کهنسالی می شود، می توان به ریفلاکس معده اشاره کرد که باعث آسیب دیدن تارهای صوتی می شود همچنین فلج شدن تار های صوتی نیز در اثر بیماری های مختلف می تواند در تغییر اساسی صدا در سالمندان تاثیرگذار باشد.

به این نوشته امتیاز بدهید!

آواتار واحد نویسندگی دندان لند

واحد نویسندگی دندان لند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×