ماجرای سخنرانی آقای میدری درباره بازرسی انجام شده از فولاد خراسان، که در آن به جای اشاره به “هیات مدیره”، از کلمه “بازرس” استفاده کرده، سوالبرانگیز شده است. همزمان با این موضوع، نامه قابل توجهی از سوی سازمان بازرسی به وزیر کار ارسال شده که در آن از تیم مدیریتی فولاد خراسان قدردانی به عمل آمده است.
در حالی که سازمان بازرسی کل کشور چند ماه پیش طی نامهای به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از عملکرد مطلوب تیم مدیریت یکی از شرکتهای فولادی تابعه تقدیر کرده بود، احمد میدری، وزیر مربوطه، اخیراً در مجلس سخنرانی حاشیهبرانگیزی در خصوص بازرسی از همان شرکت ایراد کرده است.
با وجود آنکه سازمان بازرسی کشور چند ماه قبل طی نامهای به وزیر کار، از عملکرد مطلوب تیم مدیریت یکی از شرکتهای فولادی تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تقدیر کرده بود، احمد میدری، وزیر این وزارتخانه، اخیراً در مجلس سخنرانی بحثبرانگیزی در خصوص بازرسی از همان شرکت ارائه داد!
احمد میدری، وزیر تعاون و کار، طی حضور در جلسه علنی مجلس در تاریخ سهشنبه ۲۳ اردیبهشت (با فرض اصلاح سال به گذشته)، در حالی که برای پاسخ به سوالات پیرامون انتصابات سیاسی حاضر شده بود، با لحنی گلایهآمیز و قاطع گفت: «به خاطر اعزام تنها یک بازرس به یک شرکت فولادی، مرا به افشاگری تهدید میکنند! اگر قرار نیست وزیر بتواند به شرکت فولاد خراسان بازرس بفرستد، پس این وزارتخانه چه لزومی دارد؟
طبق گزارش تحقیقی «چیلان» بر اساس اطلاعات کدال فولاد خراسان، انتصاب «صابر شیخلو» در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ به عضویت هیئت مدیره این شرکت (با حکم صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر و به نمایندگی از شرکت سرمایهگذاری ارشک)، با واکنش سریع سازمان بازرسی کل کشور مواجه شد. تنها دو روز بعد، در ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴، سازمان بازرسی طی نامهای (شماره ۶۸۱۵۳) به مدیرعامل صندوق مذکور، هشدار نظارتی صادر کرد. این سازمان با اشاره به سمت همزمان آقای شیخلو به عنوان معاون مالی و اقتصادی همان صندوق و با استناد به «آییننامه تعارض منافع در صندوقها» و لزوم «مدیریت موقعیتهای تعارض منافع»، خواستار بررسی این انتصاب شده است.
پرسش این است که آیا منظور وزیر تعاون و کار از به کار بردن کلمه «بازرس» در مورد فولاد خراسان، همان ایراد سازمان بازرسی به انتصاب عضو جدید هیئت مدیره این شرکت بوده است؟ این در حالی است که شرکتهای سهامی مانند فولاد خراسان طبق قانون تجارت دارای هیئت مدیره هستند، نه بازرس (به معنای رایج در شرکتهای تعاونی). پیگیریهای «چیلان» از وزارت کار و فولاد خراسان نیز نشان میدهد که مقصود وزیر از «بازرس»، در واقع اشاره به همان ایراد سازمان بازرسی بوده است. بنابراین، سوال کلیدی این است که آیا آقای میدری این واژه را تعمداً و برای پیشبرد اهداف خاصی در مجلس به کار برده یا صرفاً دچار یک اشتباه لفظی شده است؟
باید تفکیک قائل شد بین نامه اخیر سازمان بازرسی به صندوق عشایر (سهامدار فولاد خراسان و زیرمجموعه وزارت کار) که به یک انتصاب در هیئت مدیره مربوط میشود و عملکرد مدیریتی شرکت فولاد خراسان. جالب است که خود سازمان بازرسی کشور، پیشتر در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۳، طی نامهای رسمی به وزیر کار، آقای میدری، عملکرد مدیریت و هیئت مدیره فولاد خراسان را در افزایش تولید و سودآوری، مثبت ارزیابی کرده و مورد تقدیر قرار داده بود.
در بخشی از نامه سازمان بازرسی به وزیر کار آمده است که به منظور پاسداشت زحمات مدیران کارآمد و جهادی، و با استناد به گزارشهای موجود، عملکرد مدیریت فولاد خراسان قابل تقدیر است. این سازمان دلایل این امر را چنین برشمرده است: اجرای اقدامات اصلاحی موثر، تلاش برای تامین حداکثری مواد اولیه از داخل استان خراسان ضمن کاهش هزینهها، سرمایهگذاری در پروژههای حیاتی مانند انرژی، پساب شهری و طرح کنسانتره، و مدیریت صحیح مصرف قراضه. این مجموعه اقدامات به افزایش تولید، تکمیل زنجیره فولاد و اشتغالزایی در شرکت کمک شایانی کرده و لذا سازمان بازرسی بر لزوم قدردانی از تیم مدیریتی این شرکت تاکید ورزیده است.
منبع: چشم انداز ملل