» ارتودنسی » مراحل ارتودنسی هزینه و طول درمان مزایا و عوارض
مراحل ارتودنسی
ارتودنسی - دندانپزشکی - مقالات

مراحل ارتودنسی هزینه و طول درمان مزایا و عوارض

آبان 30, 1402 4601,109

مراحل ارتودنسی

مشکلات و ناهنجاری های فک و دندان یکی از مشکلاتی است که همیشه وجود داشته و قدیمی ترین و ثابت شده ترین راه حل برای آن استفاده از ارتودنسی است.که در این مقاله مراحل ارتودنسی را شرح دادیم.

ارتودنسی یک روش درمانی است که از طریق حرکت دادن دندان ها به منظم شدن آن ها کمک می کند تا ظاهر دندان ها و عملکردشان بهبود یابد. طول درمان این روش در مقایسه با سایر خدمات دندانپزشکی بیشتراست.

مدت زمان درمان در ارتودنسی بین ۶ تا ۳۰ ماه می باشد که با توجه به میزان پیچیدگی ناهنجاری، سن بیمار و … تغییر می کند. به همین علت است که گاها بین مراحل ارتودنسی کودکان و مراحل ارتودنسی بزرگسالان تفاوت هایی وجود دارد.

انواع انحرافات فک نیز به کمک ارتودنسی قابل درمان است. وقتی دو فک بالا و پایین به درستی روی هم قرار نمی گیرند، به عضلات فک و مفصل فشار زیادی وارد می کند که باعث درد در ناحیه سر و مفاصل می شود. به علاوه منظم بودن دندان ها و درست قرار گرفتن هر دو فک روی هم باعث می شود فشار ناشی از گاز گرفتن در سراسر دندان ها ولثه پخش شود که طول عمر دندان ها را افزایش می دهد.

مراحل ارتودنسی دندان

تعیین دقیق مراحل درمان در نهایت و بعد از معاینه توسط دندانپزشک متخصص تعیین می شود به این شکل که در معاینه ی اولیه ایرادات را بررسی می کند و بعد از آن درباره ی مراحل مختلف و هزینه ارتودنسی ی هر کدام می تواند با بیمار صحبت کند.

یکی از عوامل بسیار مهم و تاثیر گذار بر نتیجه ی نهایی همکاری بیمار در دو زمینه است:
• مراجعه منظم به متخصص ارتودنسی
• رعایت بهداشت دهان و دندان

بخوانید  لکه دندان | علت و درمان | سفید، قهوه‌ای، زرد و خال سیاه

در این مقاله مراحل ارتودنسی به ترتیب، توضیح داده شده اند با ما همراه باشید.


توجه به نکات زیر قبل از وارد شدن به مراحل درمان

لازم است که قبل از وارد شدن به مراحل درمان ارتودنسی به بهترین شکل شرایطی فراهم باشد تا درمان ارتودنسی با حداکثر کیفیت و موفقیت انجام شود.

۱- مراجعه به متخصص

به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. یک دندانپزشک عمومی تجربه، تبحر و توانایی لازم برای انجام ارتودنسی را ندارد خصوصا اگر لازم باشد از شیوه های درمانی پیچیده استفاده شود مانند ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی که تجربه و مهارت خاصی را می طلبد.

۲- سن ارتودنسی

یکی از شرایط ارتودنسی که می تواند موفقیت ارتودنسی را بیشتر کند، سن مناسب برای ارتودنسی است. شرایط استخوان فک و لثه اگر در بهترین حالت انعطاف پذیری باشند، درمان ارتودنسی موفق تر است.

۳- روش ارتودنسی

در حال حاضر بریس و براکت ها در انواع مختلف برای درمان ارتودنسی وجود دارد. متخصص ارتودنسی می بایست با بررسی دقیق و مطابق با شرایط ناهنجاری بیمار روشی را برای درمان ارتودنسی برگزیند که نتیجه مطلوب میسر شود.

مراحل ارتودنسی ثابت

مرحله اول: معاینه و مشاوره

در جلسه اول ارتودنسی که مراجعه ی شما به متخصص ارتودنسی است وضعیت سلامت تمام دندان ها، شلوغی دندان ها، موقعیت فک بالا و پایین بررسی می شود.

با بررسی دقیق تر دندان ها با استفاده از گرافی ها و بحث در مورد آنچه که بیمار از درمان ارتودنسی انتظار دارد و مواردی که برایش اذیت کننده است می توان در مورد نحوه بهبود وضعیت دندان ها تصمیم گیری کرد.

مرحله دوم : تهیه عکس های اشعه ایکس

در این مرحله به جهت بررسی دقیق تر از دندان ها با کمک اشعه ایکس، عکس هایی تهیه می شود که مشخص می کند دندان های شما چگونه رشد کرده و در صورت وجود مشکلات فک، مشکلات به چه میزان و در کجاست.

بخوانید  آیا دندان‌های کج را می‌شود کامپوزیت کرد؟

در این مرحله نوع روش درمان نیز مشخص می شود ارتودنسی ثابت باشد یا متحرک.

در این مرحله نیاز است که بیمار بنا به تشخیص متخصص ارتودنسی مراحل زیر را انجام دهد:

۱٫ عکس رادیولوژی

یکی از موارد ضروری برای شروع کار ارتودنسی عکس رادیوگرافی است که به دو نوع تقسیم می شود:

  • OPG

در روش OPG متخصص ارتودنسی می تواند متوجه شود که ریشه ی دندان ها دقیقا کجا و به چه شکل قرار گرفته اند و کلیه دندان ها را به لحاظ سلامت مورد ارزیابی قرار دهد.

عکس OPG

  • لترال سفالومتری

در رادیوگرافی لترال سفالومتری نیز موقعیت دندان ها بررسی می شود و طی آن متخصص ارتودنسی می تواند کلیه مشکلات اسکلتی بیمار را تشخیص دهد که در نتیجه بر روی روش درمان تاثیر گذار است.

۲٫ فتوگرافی:

تصاویر فتوگرافی یا همان عکس رنگی به منظور بررسی وضعیت بافت سخت و نرم داخل دهان و ارزیابی شاخص های زیبایی مورد استفاده قرار می گیرند.

مرحله سوم : قالب گیری برای ارتودنسی دندان

سومین مرحله از ارتودنسی دندان که از مهم ترین مراحل آن نیز می باشد مرحله قالب گیری است. در این مرحله متخصص ارتودنسی پس از معاینات دقیق بالینی و رادیوگرافیک از دندان های بیمار قالب گیری می کند تا وضعیت دندان ها را در ابتدای درمان ارتودنسی ثبت نماید.

در این مرحله دندانپزشک متخصص فک بیمار را مجددا مورد بررسی قرار می دهد. در این مرحله است که روند درمان، زمانبندی ها و هزینه ی تقریبی درمان برای بیمار توضیح داده خواهد شد.

مرحله چهارم : پالیش دندان

در درمان ارتودنسی قبل از نصب بریس لازم است که دندان ها تمیز شوند. متخصص ارتودنسی دندان ها را پولیش کرده و قبل از نصب براکت ها نیز با نوعی اسید شستشو می دهد.

مرحله پنجم : نصب بریس ارتودنسی

اگر ارتودنسی ثابت باشد، در این جلسه پس از پاکسازی دندان ها، براکت ها با توجه به آنکه از چه نوعی هستند، نصب می شوند. نوع براکت مورد استفاده بستگی به انتخاب بیمار و نظر متخصص ارتودنسی دارد. اگر ارتودنسی ثابت انتخاب شده باشد عمل چسباندن براکت ها در دهان چیزی در حدود ۲ ساعت زمان می برد و پس از آن ارتودنسی کامل می شود.

بخوانید  دندانپزشکی چند سال است و برای دندانپزشکی چند سال باید درس خواند ؟

اما اگر ارتودنسی از نوع متحرک باشد، در این مرحله کار قالبگیری از دندان ها انجام می شود و قالب تهیه شده به لابراتوار ارسال و پس از اماده سازی طی یک جلسه دیگر ، بریس متحرک نصب می شود.

نصب بریس ارتودنسی

اگر بیمار ارتودنسی متحرک یا نامرئی را انتخاب کرده باشد در این مرحله نیازی چسباندن براکت ها ندارد و در این حالت ارتودنسی حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بیشتر زمان نخواهد برد.

توجه داشته باشید که بعد از نصب بریس ممکن است احساس ناراحتی داشته باشید و حرف زدن یا جویدن کمی برایتان مشکل باشد که این امر کاملا طبیعی است و بعد از گذشت چند روز به بریس ها عادت خواهید کرد.

مرحله ششم: ارائه توصیه های لازم

پس از نصب بریس ارتودنسی، متخصص ارتودنسی می بایست اصول مراقبتی در زمان ارتودنسی را برای بیمار شرح دهد. آموزش نحوه صحیح مسواک زدن و کشیدن نخ دندان، رژیم غذایی مناسب و… از جمله ی این اصول است.

مرحله هفتم: جلسات مراجعه

بعد از قرار دادن براکت ها کار تمام نمی شود و مرحله ی بعدی شامل مراجعات منظم بیمار به متخصص ارتودنسی بر اساس برنامه ی ارائه شده توسط دندانپزشک می باشد. این کار باعث می شود نتایج بسیار بهتری از درمان دریافت شود و اطمینان بیشتری از بهداشت و روند صحیح درمان در طول آن داشته باشیم.

همانطور که میدانید از طریق فشاری که براکت ها به دندان وارد می شود، باعث حرکت آن ها به سمت موقعیت درست می شود. پس از مدتی تنظیم براکت و سیم اتصال آن روی دندان بهم می خورد و نیاز است که به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کرده تا آن ها را مجدد تنظیم کند.
این مراجعات تقریبا ماهانه یکبار صورت می گیرد.

مرحله هشتم: خارج کردن بریس ارتودنسی و استفاده از ریتینر

پس از طی شدن طول درمان و دستیابی به نتیجه ی مطلوب و دندان هایی منظم و یک دست، بریس ارتودنسی خارج می شود اما اینجا پایان درمان ارتودنسی نیست و نیاز است که برای جلوگیری از بازگشت درمان و ثابت نگه داشتن دندان ها در موقعیت های جدیدشان، از نوعی نگهدارنده به نام ریتینر برای مدتی حدود یک سال و نیم الی دو سال و نیم استفاده شود.

بخوانید  ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟

بعد از یک دوره ی کوتاه استفاده از نگهدارنده ها روند درمان به طور کامل تمام می شود و می توانید از چیدمان منظم دندان های خود لذت ببرید.

خارج کردن براکت ها از دندان

مراحل ارتودنسی دندان کودکان

به نظر میرسد هفت سالگی زمانی مناسب است که کودک خود را به متخصص ارتودنسی نشان داده تا وضعیت دندان و فک تحت بررسی قرار گیرد و اگر نیاز به درمان ارتودنسی باشد، بهترین و مناسب ترین روش برای ارتودنسی بر اساس شرایط دهان و دندان فرزندتان تعیین شود.

به طور کلی مراحل انجام ارتودنسی در کودکان تفاوت چندانی با ارتودنسی در بزرگسالان ندارد و کلیات مراحل انجام ارتودنسی همانی است که در بخش گذشته بیان شد. در مورد افراد مختلف با توجه به شرایط دندانی متفاوت و نوع براکت هایی که ممکن است استفاده شود، جزئیات مراحل ارتودنسی می تواند تفاوت های جزئی داشته باشد.

مراحل ارتودنسی برای درمان انحراف فک، صورت و دندان

انحرافهای فک و صورت احتمال دارد ارثی باشد. یا در اثر کشیدن پیش از موعد دندان شیری و یا در اثر ضربه و تصادف باشد.در هر صورت و به هر دلیل که باشد این ناهنجاری ها در کودکان قابل درمان و پیشگیری می باشند.در این مرحله ابتدا شما می بایستی ارزیابی کلینیکی شوید.

ارتودنتیست شما پس از مشاهده رادیو گرافی های فک و صورت به شما خواهد گفت که شما باید جراحی فک انجام دهید یا خیر؟
اگر مشکلات مرتبط با فک را در کودکان بتوان تنها با ارتودنسی دندان برطرف کرد و نتیجه مطلوب را بدست آورد دیگر نیازی به جراحی فک نمی باشد.عمل جراحی فک در صورتی مورد استفاده قرار می گیرد که ارتودنسی به تنهایی پاسخ گوی مشکلات مرتبط با فک شما و یا فرزند شما نباشد.

بخوانید  راهنمای خرید فرز دندانپزشکی

به هر حال در مراحل اولیه ارتودنسی شما باید از درمان ارتودنسی شروع کنید تا موقعیت دندان ها برای انجام جراحی فک مشخص شود.اصلاح روابط بین دندان های فک بالا و ارتباط آن با دندان های فک پایین به وسیله جراحی فک صورت می گیرد.

بخشی از این اصلاح به وسیله ارتودنسی قبل از انجام عمل جراحی فک صورت می گیرد. بخش دیگر هم بعد از جراحی فک انجام می شود.
پس از انجام ارتودنسی دندان توسط متخصص ارتودنسی، بیمار می تواند با استفاده از روش های مختلف زیبایی اقدام به سفید کردن دندان ها (بیلبچینگ) کند تا زیبایی لبخندش دوچندان شود.

مراقبت و نحوه تمیزکردن دندان ها در هنگام ارتودنسی

بخش بسیار مهمی از فرایند انجام ارتودنسی، مربوط به مراقبت‌های لازم بعد از گذاشتن براکت‌ها و بعد از درآوردن سیم‌ها و براکت‌ها است. موارد زیر را به خاطر داشته‌باشید:

  • در طول مدتی که دستگاه در دهان قرار دارد، بسته به نوع براکت‌ها (ثابت یا متحرک) باید اصول تمیزکردن، رعایت بهداشت دهان و دندان و مراقبت‌های لازم در زمان غذا‌خوردن و ورزش را رعایت کرد.
  • معمولا افرادی که ارتودنسی انجام می‌دهند باید از کش ارتودنسی مخصوص، مسواک ارتودنسی، نخ دندان ارتودنسی و ابزارهای مراقبتی مشابه استفاده کنند. این وسایل همگی مخصوص ارتودنسی دندان ساخته‌شده‌اند.
  • مراقبت و تمیزکردن دندان‌ها در هنگام ارتودنسی هم اهمیت زیادی دارد. جمع‌شدن مواد غذایی و رعایت‌نکردن بهداشت دهان و دندان می‌تواند موجب پوسیدگی دندان‌ها و خرابی آنها شود و روی نتیجه‌ی نهایی تأثیر دارند.
    رعایت اصول بهداشتی برای کاهش عوارض ناشی از ارتودنسی هم ضرورت دارد. زرد‌شدن دندان‌ها در ارتودنسی می‌تواند در اثر تمیزنکردن دندان‌ها و عدم رعایت اصول بهداشت دهان و دندان ایجاد شود.
  • افرادی که ارتودنسی دارند حتما باید در خصوص مصرف برخی غذاها محتاط باشند. مصرف غذاهای اسیدی و نوشابه‌های گازدار، جویدن آدامس و شکلات‌های سفت و کش‌دار، گاززدن سیب و میوه‌های سفت یا موارد مشابه همگی از مهم‌ترین اصول مراقبتی بعد از انجام ارتودنسی است.
بخوانید  تولید محتوای متنی سایت دندانپزشکی: راهنمای عملی برای بهبود سئو

مراقبت و نحوه تمیزکردن دندان ها در هنگام ارتودنسی

مسواک ارتودنسی چیست و چه کاربردی دارد؟

مسواک مخصوص ارتودنسی، یک ابزار تمیز‌کننده است که برای افرادی که بریس دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد. گفتیم که بعد از انجام ارتودنسی یکی از مهم‌ترین مواردی که موفقیت این روش کمک می‌کند، رعایت نکات بهداشتی و تمیزنگه‌داشتن دندان‌ها است.

اگر شما ارتودنسی کنید که دندان‌های خود را زیباتر کنید اما رعایت نکات بهداشتی را فراموش کنید، قطعا دندان‌های شما از بین خواهند رفت و ارتودنسی نتیجه‌ی عکس بر روی زندگی شما خواهد داشت.

یکی از روش‌هایی که می‌توانید به خوبی از آن برای بهبود تمیزکردن دندان‌های خود استفاده کنید خریدن مسواک ارتودنسی و تمیز کردن دندان‌ها با کمک آن است. شکل این مسواک با مسواک‌های معمولی متفاوت است. این مسواک ریز و باریک است و فرچه‌های محکم و پلاستیکی دارد.
برای اینکه ارتودنسی شما بهتر عمل کند، می‌توانید از نخ دندان استفاده کنید.

نخ دندان ارتودنسی چیست؟

شاید با خود فکر کنید که استفاده از نخ دندان با وجود ارتودنسی غیرممکن است. اما بهتر است بدانید که نخ دندان در مواقعی که شما ارتودنسی دارد، حتی ضروری‌تر هم هست.

بهترین زمانی که می‌توانید از نخ دندان برای ارتودنسی استفاده کنید، بعد از شام و قبل از خواب است. نخ دندان ارتودنسی نخی است که جاوی فلوراید، موم و مواد معطر است که همین به محافظت بیشتر از دندان‌ها و سهولت در نخ دندان کشیدن می‌شود.

نخ دندان ارتودنسی چیست؟

پستانک ارتودنسی چیست و برای چه استفاده می شود؟

پدر و مادرهایی که می‌خواهند از زمان نوزادی به کودک کمک کنند که فک آنها در حالت منتاسب و بهینه قرار بگیرد، می‌توانند از پستانک ارتودنسی استفاده کنند.

این ابزار به شکلی است که در دهان کودک قرار می‌گیرد و شبیه به نوک سینه‌ی مادر است. با مک زدن به این پستانک، فک در حالت مناسب خود قرار می‌گیرد. همچنین این روش از اوربایت و آندربایت تا حد ممکن پیشگیری می‌کند.

بخوانید  تعمیرات و نمایندگی رسمی خدمات پس از فروش محصولات سونی در ایران

انواع روش‌های ارتودنسی

ارتودنسی به دو دسته کلی تقسیم بندی می‌شود: ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک، که هرکدام از این دو دسته انواع مختلفی دارند:

۱- ارتودنسی ثابت

ارتودنسی ثابت به عنوان رایج‌ترین روش برای صاف کردن دندان‌ها در کل دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. همانطور که از نام آن مشخص است این بریس ها به طور ثابت بر روی دندان‌های بیمار قرار می‌گیرند.

بریس های ثابت معمولاً دارای براکت های مربعی بوده که با سیمان مخصوص به هر دندان چسبانده می‌شوند. از سیم ارتودنسی نیز برای کشیدن دندان‌ها به موقعیت مناسب استفاده می‌شود. مدت زمان حدودی درمان ارتودنسی بین ۱ تا ۲ سال است.

۲-مراقبت های لازم در استفاده از ارتودنسی ثابت

افرادی که از تکنیک درمان ارتودنسی ثابت استفاده می‌کنند، بعد از چند روز می‌توانند با محدودیت کمی انواع غذاها را بخورند. برای مثال نوشیدنی‌های اسیدی و شکلات‌های تافی، شیرینی‌های سفت و چسبناک، نوشابه‌های گازدار و غذاهای سفت برای آنها ممنوع است.

گاز زدن و جویدن آدامس هم برای این افراد ممنوع است. این کارها می‌تواند هم به براکت ارتودنسی و هم به دندان‌ها و فک آسیب برساند در مورد ورزش هم این افراد باید کمی رعایت کند و هنگام انجام ورزش‌هایی مانند راگبی، فوتبال یا ورزش‌های مشابه حتما باید از یک محافظ برای مراقبت از دندان‌ها استفاده کنند.

۳- ارتودنسی فلزی

بریس های فلزی نوع مرسوم این وسیله بوده و سال‌هاست که توسط دندانپزشکان برای صاف کردن دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این وسیله از فولاد ضد زنگ با کیفیت و سیم‌های فلزی انعطاف پذیر ساخته شده و می‌تواند موقعیت دندان‌ها را اصلاح کند.

سیم‌های امروزی نسبت به گرما نیز حساس بوده و حرکت سریع‌تری خواهند داشت. براکت های فلزی برای اتصال به سیم نیازمند کش های لاستیکی هستند که در رنگ‌های مختلفی موجود بوده و می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

ارتودنسی فلزی

مزایای ارتودنسی فلزی:

  • ارزان‌ترین نوع ارتودنسی
  • مقاوم‌ترین نوع ارتودنسی و آسیب پذیری کمتر
  • مناسب برای رفع مشکلات مختلف دندان
  • سریع‌ترین نوع ارتودنسی
  • دارای کش های لاستیکی رنگی که برای کودکان و بزرگسالان جذاب خواهند بود
بخوانید  پلاک نگهدارنده و ریتینر بعد از ارتودنسی

معایب ارتودنسی فلزی:

  • می‌تواند باعث ناراحتی لثه شود.
  • ممکن است برای برخی از افراد ظاهری ناخوشایند داشته باشد.
  • لزوم مراجعه‌ی منظم به دندانپزشک برای تنظیم سیم
  • ثابت بوده و نمی‌توان آن را جدا کرد

۴- ارتودنسی سرامیکی

بریس های سرامیکی با نام بریس شفاف نیز شناخته می‌شوند. این بریس ها شبیه به بریس های فلزی بوده ولی به جای براکت های فولادی از براکت های سرامیکی شفاف یا همرنگ دندان استفاده می‌کنند. این براکت ها نیز با استفاده از سیم و کش های لاستیکی شفاف یا همرنگ دندان به یکدیگر متصل خواهند شد.

مزایای ارتودنسی سرامیکی:

  • راحتی بیشتر نسبت به بریس های فلزی
  • راه حل مقرون به صرفه – هزینه‌ی این روش به اندازه‌ی دیگر روش‌های محبوب، بالا نخواهد بود.
  • ماندگاری بالا – نیازی به تعویض و تعمیر منظم ندارد

معایب ارتودنسی سرامیکی:

  • ممکن است لازم باشد تا برای جلوگیری از لکه دار شدن براکت ها غذاهای خاصی را مصرف نکنید
  • ممکن است براکت های سرامیکی تحت فشار زیاد دچار شکستگی شوند

ارتودنسی سرامیکی

۴- بریس Self-ligating

بریس های سلف لیگیت امروزه به یکی از محبوب‌ترین انواع ارتودنسی تبدیل شده‌اند. این بریس ها بسیار شبیه به بریس های فلزی و سرامیکی بوده و دارای براکت و سیم هستند.
در این بریس ها از کش لاستیکی استفاده نشده و هر براکت دارای یک گیره یا کلیپ متصل شونده به سیم است. این مکانیسم باعث کاهش اصطکاک شده و از ناراحتی بیمار می‌کاهد. این بریس ها نیز در دو نوع سرامیکی و فلزی وجود دارند.

مزایای Self-ligating braces

  • درد و ناراحتی کمتر
  • برای همه‌ی افراد مناسب نیست
  • کاهش تعداد مراجعات به دندانپزشک
  • کاهش طول درمان

معایب Self-ligating braces

  • رعایت بهداشت دهان و دندان نیازمند وسایل خاصی خواهد بود
  • به اندازه‌ی بریس های سنتی مقرون به صرفه نیست
  • از آن جایی که به طور کامل شفاف نیست ممکن است ظاهر آن برای برخی افراد خوشایند
    نباشد.

۵- ارتودنسی لینگوال

بریس لینگوال اولین بار در سال ۱۹۷۰ توسط دو متخصص ارتودنسی ژاپنی و آمریکایی اختراع شد. این بریس ها شبیه به بریس های فلزی بوده ولی براکت و سیم آن‌ها در سطح پشتی دندان‌ها قرار داده می‌شود.این بریس ها کاملاً مخفی بوده و در پشت دندان‌ها قرار گرفته‌اند.

بخوانید  معرفی انواع روش های ارتودنسی در کرج با دکتر سهرابی

به این بریس ها بریس مخفی یا نامرئی نیز گفته می‌شود.با وجود اینکه این بریس ها دیده نمی‌شوند استفاده از آن‌ها چندان متداول نیست. این بریس ها مقاومت زیادی نداشته و به دلیل گرفتن فضای پشت دندان‌ها برای بیمار ایجاد ناراحتی می‌کنند. با این حال در طی سال‌های اخیر این بریس ها تکامل یافته و به خوبی بریس های دیگر عمل می‌کنند.

ارتودنسی لینگوال

مزایای ارتودنسی لینگوال

  • ظاهر مناسب – مخفی بودن کامل بریس
  • پیشگیری از دکلسیفیه شدن دندان که در بریس های فلزی شایع است
  • مناسب برای افرادی که نوازنده‌ی ساز بادی مثل ساکسیفون، فلوت و ارگان هستند

 معایب ارتودنسی لینگوال

  • ممکن است نسبت به دیگر بریس ها موجب ناراحتی بیشتری شود
  • ممکن است باعث نوک زبانی صحبت کردن بیمار شود
  • طول درمان طولانی‌تر نسبت به بریس های فلزی
  • هزینه‌ی بیشتر نسبت به بریس های دیگر

 ۶- ارتودنسی متحرک

ارتودنسی متحرک به طور ثابت در دهان قرار نگرفته و می‌تواند بدون مراجعه به دندانپزشک آن را خارج کرد.

مراقبت های لازم برای ارتودنسی متحرک

ازآن ‌جایی که این نوع ارتودنسی متحرک است و امکان درآوردن براکت‌ها وجود دارد، بهتر است در زمان غذا خوردن دستگاه ارتودنسی متحرک را دربیاوردید تا بهداشت و تمیزی ارتودنسی شفاف حفظ شود. این کار فرایند تمیزکردن و شستشوی دهان، دندان‌ها و براکت‌ها را هم آسان‌تر خواهد‌کرد.

همچنین در زمان خوردن ترکیبات سفت، رنگی، نوشابه‌های گازدار و اسیدی و غیره حتما این براکت‌ها را دربیاورید و قبل از قراردادن مجدد آنها در دهان حتما دهان و دندان‌ها را خوب شستشو داده و سپس براکت‌های متحرک را جای‌گذاری کنید. از ارتودنسی متحرک برای درمان تعدادی از دندان‌ها، ارتودنسی فک و برای فیکس‌کردن دندان‌ها بعد از ارتودنسی ثابت استفاده می‌شود.

ارتودنسی متحرک

 ۷- ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئیهمانطور که از نام آن مشخص است این بریس ها تقریباً نامرئی بوده و از جنس پلاستیک شفاف ساخته شده‌اند.متخصص ارتودنسی از تکنولوژی‌های مدرن مثل اشعه ایکس، اسکن و عکس برداری‌های مختلف دهان استفاده کرده و مدلی سه بعدی از دهان بیمار می‌سازد.

بخوانید  دکتر جراح لثه چه خدماتی انجام می دهد؟

پس از آن می‌توان این بریس پلاستیکی را ساخت که به طور دقیق بر روی دندان‌های بیمار قرار می‌گیرد. با مراجعات منظم به دندانپزشک، این بریس دندان‌های شما را صاف خواهد کرد.

مزایای ارتودنسی نامرئی

  • استفاده‌ی بسیار راحت – بدون درد، ناراحتی یا زخم دهان
  • کاملاً شفاف – تقریباً نامرئی
  • نصب ساده – مناسب برای بیماران در هر رده‌ی سنی
  • برداشتن آسان
  • تمیز کردن آسان
  • نگهداری آسان
  • درمان سریع

 معایب ارتودنسی نامرئی

  • هزینه‌ی بالا – همه‌ی بیماران توان مالی لازم را ندارند
  • نامناسب برای افرادی که مشکلات شدید دارند
  • ممکن است برای ماندن در موقعیت مناسب نیازمند نصب دکمه‌هایی در دندان‌های عقبی
    باشد.

ارتودنسی نامرئی

عوارض ارتودنسی و دردسرهای ناشی از آن

اگرچه روش درمان ارتودنسی را می‌توان یکی از بهترین روش‌های درمانی برای رفع انواع ناهنجاری‌های دندان و فک در نظر گرفت، اما این روش بدون عوارض هم نیست. برخی از عوارض ممکن است در اثر عدم مراقبت و تمیزکردن دندان‌ها در هنگام ارتودنسی یا رعایت اصول مراقبتی بعد از درمان به وجود آید.
برخی از عوارض ارتودنسی عبارت‌اند از:

  • زردشدن دندان‌ها
  • شیب‌دارشدن دندان‌ها بعد از ارتودنسی
  • جرم‌گرفتن دندان‌ها
  • پوسیدگی دندان‌ها
  • آسیب‌های پریودنتال
  • درد
  • تحلیل ریشه دندان
  • ازبین‌رفتن دندان‌ها
  • اختلال گیجگاهی فکی
  • مشکلات گفتاری
  • آسیب مینای دندان.

گاهی هم افراد دچار زخم دهان بعد از اورتودنسی می‌شوند. اگر دچار زخم دهان شدید، حتما دهان خود را چندین بار با آب نمک بشویید و روی براکت‌ها در محدوده زخم، از موم ارتودنسی استفاده کنید تا زخم‌هایتان بدتر نشود.

البته بروز این عوارض تا حد زیادی به کیفیت کار، روش مورداستفاده، میزان مهارت متخصص ارتودنسی، استفاده از ابزارهای مختلف، شرایط و سن بیمار و میزان رعایت اصول مراقبتی توسط بیمار بستگی دارد.

ازاین‌رو بهتر است حتما در زمان مناسب ارتودنسی انجام دهید و به‌موقع به دندان‌پزشک مراجعه کرد. همان‌طور که گفتیم سعی کنید بهترین دکتر ارتودنسی را انتخاب کرد که تسلط کافی به نحوه انجام ارتودنسی و شیوه‌های درست انجام آن را داشته‌باشد. باید تمام نکات و اصول مراقبتی را رعایت کنید تا بهترین نتیجه را با کمترین عوارض بگیرید.

توجه به این نکته از اهمیت خاصی برخوردار است که برخی از عوارض ارتودنسی شامل زردشدن، جرم، پوسیدگی، کج‌شدن، آسیب مینای دندان و درد است که با انتخاب متخصص ارتودنسی خوب به حداقل می‌رسد.

به این نوشته امتیاز بدهید!

آواتار واحد نویسندگی دندان لند

واحد نویسندگی دندان لند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×