نحوه انجام ارتودنسی دندان برای افراد 50 سال
آنچه در این مطلب میخوانید
همه افراد در سراسر دنیا به فکر زیبایی چهره خود هستند. قطعا یکی از زیباییهای مهم در صورت هر کسی، لبخند فرد است. اما مشکلاتی وجود دارد که این لبخند زیبا را از شما میگیرد. دستهای از این مشکلات در بهم ریختگی و نامنظمی دندانها طبقه بندی میشوند. همانطور که میدانید سالهای زیادی است که راهحل این مشکل پیدا شده است. دندانپزشکان با استفاده از انواع مختلف ارتودنسی، زیبایی و نظم را به دندانهای بیماران خود باز میگردانند و در نتیجه کار لبخندی زیبا را به آنها هدیه میدهند.
اما طبق روندی که اهمیت این موضوع در دنیا و علیالخصوص در کشور ما داشته است، ممکن است افراد میانسال زیادی باشند که هنوز هم دندانهای بهم ریخته و نامنظمی داشته باشند که هم زیبایی صورت آنها را کاسته و هم سلامتی دهان و دندان این افراد را به خطر انداخته است. مددجویان بسیاری وجود دارند که در سنین میاانساالی مانند سن 50 سالگی به فکر ارتودنسی دندان خود افتاده باشند اما به دلیل سن خود از این موضوع صرفه نظر کردهاند.
ما در این مقاله به همراهی شما عزیزان، درباره ارتودنسی دندان در افراد 50 ساله و سنین بالا سخن خواهیم گفت و به تصحیح یکسری از باورهای غلط جا افتاده بین مردم خواهیم پرداخت.
چه کسانی میتوانند در 50 سالگی ارتودنسی دندان انجام دهند
در ابتدا باید خدمت شما عزیزان و همراهان دکتر مژگان آزادی خواه عرض کنیم، ارتودنسی در سن 30 سالگی با 50 یا 60 سالگی تفاوتی ندارد. شاید سوال کنید که مقصود ما از این جمله چیست؟ منظور ما از این جمله این باور غلطی است که میگویند ارتودنسی مخصوص سن پایین است. اگر سن بالا برود و انسان به میانسالی برسد، نمیتواند از ارتودنسی دندان استفاده کند. این جمله کاملا اشتباه است و هیچ مبنای علمی ندارد. در نتیجه ارتودنسی دندان هیچ محدودیت سنی ندارد.
اگر بخواهیم به ادامه روند اصلاح غلط این باور بپردازیم، باید بگوییم که ارتودنسی دندان محدودیت سنی ندارد بلکه محدودیت سلامتی دارد. یعنی کسی که میخواهد ارتودنسی دندان انجام دهد، حتما در ابتدا باید به دندانپزشک مراجعه کرده و مورد معاینه قرار بگیرد.
مواردی که دندانپزشک محترم در این معاینه، آنها را بررسی میکند، سلامتی دندانها، لثه و استخوان فک بیمار است. شما به عنوان یک مددجو با سن بالا که کاندید درمانن ارتودنسی هستید، باید از یک سلامت نسبی و مقاومت و استحکام دندانها برخوردار باشید. با توجه به سالیانی که از عمر شما گذشته است، احتمال تحلیل رفتن لثه و بیماریهای اولیه و یا پیشرفته در آن نیز برای شما افزایش مییابد. به همین علت باید از نظر سلامتی لثه و توانایی آن در پاسخدهی به این درمان نیز بررسی شوید.
مورد مهم دیگری که باید در این قسمت از صحبت، به آن اشاره کنیم، عدم ساییدگی و تحلیل رفتگی بیش از حد استخوان فک میباشد. که این ساییدگی نیز جزو مواردی است که باید مورد بررسی قرار گرفته و همچون موارد قبلی که به آنها اشاره کردیم، باید ابتدا از نظر بیماری درمان شده و مورد حمایت قرار گیرد. پس از درمانهای حمایتی میتوان از ارتودنسی دندان برای افراد در سنین بالا استفاده کرد.
ارتودنسی دندان در سنین بالا چگونه انجام میشود
ارتودنسی دندان درسنین بالا، مراحل نسبتا متفاوتی با ارتودنسی برای کودکان و نوجوانان دارد. در ادامه روند بحث، در کنار شما همراهان دکتر مژگان آزادی خواه، به صحبت درباره نحوه انجام ارتودنسی دندان در بزرگسالان و مراحل این متد درمانی میپردازیم.
- ابتداییترین مرحله در ارتودنسی دندان در بزرگسالان، همانطور که قبلتر نیز به آن اشاره کردیم، مشاوره اولیه است. به این معنی است که شما در ابتدا باید به دندانپزشک محترم خود مراجعه کرده و مشکل خود را با وی در میان بگذارید. سپس طبق صلاحدید دندانپزشک، روند درمانی برای شما مشخص شده و آن را طی میکنید.
- مرحله دوم که مهمترین مرحله در ارتودنسی دندان در سنین بالا و برای بزرگسالان است و از اهمیت خاصی برخوردار است، معاینه میباشد. این معاینه به صوورت کاملا تخصیی انجام میشود تا مشکلاتی که بیمار از آنها رنج میبرد شناخته شده و موانع انجام ارتودنسی، شناخته شود. در این مرحله، دندانپزشک محترم با توجه به مدارک پزشکی شما و معاینه فیزیکی به بررسی مواردی که قبلا از آنها یاد کردیم میپردازد. البته ممکن است برای انجام شدن هر چه بهتر معاینه، درخواست انجام گرافی و یا آزمایشات جدید و بیشتر را بدهد.
- مرحله بعدی که باید از آن صحبت کنیم، مرحله سوم یعنی برنامه ریزی درمان است. در این قسمت از روند دندانپزشک برای مددجو روند درمانی وی، هزینهها، مدت زمان درمان، عوامل کمک کننده و مکمل درمان و عواملی از این دست را به صورت کامل شرح میدهد. معمولا در این مرحله یا بعد از معاینه، قالبگیری ازروی دندانهای بیمار انجام شده تا ابعاد فک و دندانهای بیمار به دست بیاید و نوع و تعداد براکتهای مورد نیاز برای ارتودنسی دندان تعیین شود.
- پس از انتخاب نوع ارتودنسی طبق صلاحدید پزشک و مشورت و نظر مددجو، نوبت به بخش اصلی درمان یعنی قرار دادن ارتودنسی در دهان و بر روی دندانها میرسد. این مرحله ممکن است با توجه به مشکل بیمار و نوع ارتودنسی انتخابی چندین ساعت زمان ببرد.
- مرحله بعدی که طولانیترین مرحله درمان در تمامی سنین میباشد، مرحله اثرگذاری و اثربخشی ارتودنسی است. برای این قسمت از روند درمان باید چنند ماه تا چند سال صبر کنیم تا در گذر زمان دندانها و فک به جای اصلی خود بازگشته و در آن قسمت ثابت بمانند.
- مرحله آخر درمان نیز مراجعات بعدی برای چکاپ ارتودنسی دندان و انجام مراقبتهای لازم توسط خود مددجو میباشد.
عوارض ارتودنسی دندان در سنین بالا
ارتودنسی دندان نیز مانند تمامی روندهای درمانی دارای عوارضی است. حال این عوارض ممکن است بعضا در سنین پایین بیشتر نمایان شوند و یا اینکه در سنین بالا خود را نشان دهند. بعضی دیگر از این عوارض نیز وابسته به جنس هستند. یعنی ممکن است بانوان را بیشتر درگیر خود کنند. در این قسمت از مقاله، به صورت عمومی درباره عوارض ارتودنسی دندان در سنین بالا صحبت خواهیم کرد.
یکی از عوارضی که هر کسی را در سن بالا میتواند درگیر کند، طولانی بودن روند درمانی در آنهاست که قبلا به آن اشاره کردیم. در برخی موارد محدود ممکن است، درمان جواب ندهد و بعد از مدتی که ارتودنسی را خارج کردیم، دوباره به حالت اولیه بازگردد. آسیب به مینا و ریشه دندان نیز از دیگر عوارضی است که در سنین بالا ممکن است مددجویان با آن گلاویز شوند. البته باید بدانید که این موارد در افراد معدودی پیش آمده و ارتودنسی در دسته درمانهای بیخطر طبقهبندی میشود.
بهترین سن برای ارتودنسی دندان
بهترین سن برای ارتودنسی دندان، از حدود 7 یا 8 سالگی میباشد تا زمانیکه به سن جوانی و بلوغ برسد. یعنی قبل از 18 سالگی که مددجو به بلوغ جسمی نرسیده است دوره طلایی درمان برای ارتودنسی نامیده میشود. لازم به ذکر است که بعد از گذشت از این سن نیز، مشکلات دهان و دندان قابلیت رفع شدن دارند و محدودیت سنی وجود ندارد.
سخن پایانی؛
در آخر باید به شما همراهان دکتر مژگان آزادی خواه، بگوییم که اگر از نامنظمی و بهم ریختگی دندانهای خود رنج میبرید و کاندید ارتودنسی دندان هستید؛ نگران سن و سال خود نباشید. مهمترین کار برای شما، مراجعه به دندانپزشک و مورد معاینه قرار گرفتن است. تا در صورت عدم وجود مشکلاتی چون ساییدگی و تحلیل رفتگی فک و لثه، ارتودنسی را انجام داده و سلامتی و زیبایی را به خود هدیه کنید.
معرفی کلینیک دکتر مژگان آزادخواه
دكتر مژگان آزادخواه جراح دندانپزشك، فارغ التحصيل سال ١٣٧٥ از دانشگاه دندانپزشكى مشهد و شماره نظام پزشكى ٥٧٦٨٨ داراى ٢٣ سال سابقه كار در حيطه دندانپزشكى با تجربه بالا و يكى از بهترين دندانپزشكان ترميمى و زيبايى واقع در خيابان ونك، ملاصدرا ى تهران است كه داراى فلوشيپ ترميمى زيبايى Esthetic cosmetic در سال هاى ٢٠٠٨ و ٢٠١٣ مى باشد كه دوره ى دندانپزشكى ترميمى و زيبايى را در حضور پروفسور دکتر برقى و آقاى دكتر يزدانى در سال ٢٠١٣ گذرانيده است.
دکتر مژگان آزادخواه تجربه بالایی در زمینه ارتودنسی، لمینت سرامیکی، روکش دندان و ایمپلنت دندان دارد که شما می توانید برای دریافت وقت مشاوره رایگان دندان خود به سایت دکتر مژگان آزادخواه به نشانی اینترنتی www.drmojganazadkhah.com مراجعه کنید یا با شماره های زیر تماس بگیرید.
02188616310
02188605541