معرفی انواع کامپوزیت دندان + (انواع کامپوزیت با قیمت)
آنچه در این مطلب میخوانید
کامپوزیت دندان، بهعنوان یکی از متداولترین و مؤثرترین روشهای ترمیم و زیبایی دندانها، در عرصه دندانپزشکی جایگاه ویژهای دارد.
کامپوزیت دندان یا dental composite ماده ای خمیری شکل و رزینی است که برای ترمیم و پوسیدگی دندان ها و همچنین تغییر رنگ و شکل دندان ها استفاده می شود.
این ماده ترمیمکننده به طور گسترده در جراحیهای ترمیمی دندان، زیبایی و ایجاد ونیرها و روکشهای دندانی مورداستفاده قرار میگیرد.
کامپوزیت دندان پس از اینکه توسط متخصص زیبایی و ترمیمی بر روی دندان ها قرار گرفت و شکل داده شد با استفاده از اشعه مخصوصی بر روی دندان ها سفت می شود.
در ادامه، به بررسی کامپوزیت دندان، نحوه استفاده از این ماده در ترمیم و زیبایی دندانها و معرفی انواع کامپوزیت دندان خواهیم پرداخت.
تا پایان با ما همراه شوید تا با این روش زیبایی بیشتر آشنا شوید.
کامپوزیت دندان چیست؟
کامپوزیت دندان یک نوع ماده ترمیمی، خمیری شکل و از جنس رزین است که برای زیباسازی و ترمیم دندانهای آسیبدیده استفاده میشود.
ماده کامپوزیت دندان بر روی دندان ها قرار میگیرد و شکستگی و عیب های ظاهری دندان ها را پوشش می دهد.
از کامپوزیت دندان برای زیباتر کردن دندان ها و تغییر فرم و شکل ظاهری دندان ها نیز استفاده می شود و توسط دندانپزشک بر روی دندان ها فرم داده می شود.
همچنین، کامپوزیت دندان دارای قابلیت چسبندگی بالا است که باعث میشود محکم به دندان متصل شود.
کامپوزیت مقاومت خوبی در برابر فشار، خمیدگی و خوردگی دارد. باتوجه به ویژگیهای منحصربهفرد کامپوزیت دندان، این ماده بهعنوان یک راهکار محبوب برای ترمیم و ترمیم زیباییشناسی دندانها شناخته میشود.
کامپوزیت دندان چگونه انجام می شود؟
کامپوزیت یک نوع ماده رزینی چسبنده است که توانایی ایجاد اتصال محکمی با مینای دندان ها (سطح خارجی سفید دندان) و عاج دندان را دارد.
این ویژگی باعث میشود که ترمیم دندان به طور قابلتوجهی آسانتر انجام شود. ازاینرو، به علت ظاهری طبیعی که ایجاد میکند و همچنین قیمت کامپوزیت دندان مقرونبهصرفهتر نسبت به سایر مواد ترمیمی، کامپوزیت دندان به سرعت جایگزین آمالگام نقره برای ترمیم دندانها شده است.
انواع کامپوزیت دندان در دسترس هستند و برای ترمیم و بهبود زیبایی دندانها به کار میروند.
1- انواع کامپوزیت دندان به انتخاب شخص استفاده می شود و دندانپزشک مواد کامپوزیت را روی دندان ها قرار میدهد.
2- پس از آن با دقت و ظرافت مواد کامپوزیت را روی دندان ها شکل می دهد و سپس از طریق اشعه مخصوصی مواد را روی سطح دندان خشک و سفت میکند.
* توجه داشته باشید که در بعضی موارد و باتوجه به تشخیص پزشک ممکن است قبل از شروع کار مقداری بسیار ناچیزی از سطح دندان ها باید تراشیده شوند.
مزایای کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان یک روش ترمیمی است که بهدلیل توانایی اصلاح عیوب و مشکلات ظاهری مزایای بسیار زیادی دارد. این مزایا عبارتند از:
- سفیدکردن دندان:
یکی از مزایای اصلی کامپوزیت، سفیدکردن رنگ دندانها است. اگرچه روشهای مختلفی برای تغییر رنگ دندانها وجود دارد، اما این روشها برای همه افراد به طور مؤثر قابلاستفاده نیستند.
بهعنوانمثال، استفاده از خمیردندان یا پودر سفیدکننده ممکن است باعث سفیدتر شدن دندانها شود، اما نمیتواند برای دندانهای پر شده اثر مطلوبی داشته باشد.
- ترمیم ظاهر دندانها:
بسیاری از افراد بهخاطر دندانهای کج، زاویهدار و نامنظم خود دچار کمبود اعتمادبهنفس میشوند و فکر میکنند که ارتودنسی تنها راه درمانی برای اصلاح این ناهنجاریهای دندانی است.
اما ارتودنسی هزینهی بالایی دارد و زمان طولانیای را میطلبد. در عوض، کامپوزیت یک روش کوتاهمدت است که هزینهی کمتری برای رفع فاصلههای بیندندانی و ترمیم دندانهای کج و نامنظم دارد.
- امکان تغییر اندازه و سایز دندانها:
کامپوزیت دندان میتواند بر اساس نیازهای شما شکل داده شود. بهعبارتدیگر، اگر دندانهای طبیعی شما کوتاه هستند ولی میخواهید دندانهای بلندتری داشته باشید، با انجام کامپوزیت دندان میتوانید این کار را انجام دهید.
یکی از مزایای کامپوزیت این است که میتوانید آن را بهگونهای شکل دهید که دندانهایی با انحنای بیشتر، طول بیشتر یا هر شکل دلخواه داشته باشید.
- طول درمان کوتاه:
طول درمان 1 جلسه درمانی است. کامپوزیت یک روش فوقالعاده برای افرادی است که میخواهند به سرعت ظاهر دندانها و لبخند خود را تغییر دهند.
بیشتر بخوانید: عوارض کامپوزیت دندان چیست؟
کامپوزیت دندان IPS چیست؟
کامپوزیت دندان ای پی اس، محصولی از شرکت ایوکلار آلمان، یک نسل نوین از ونیرهای دندانی را به ما معرفی میکند.
این کامپوزیت Ips نانو هیبریدی، یک جنس ترمیمکننده بسیار پیشرفته دارد که علاوه بر ترمیم زیبایی دندانها، بهعنوان یک نوع روکش دندان نیز کاربرد دارد.
برای تهیه این نوع ونیرها، به طور معمول از ذرات سرامیک بادوام بسیار بالا و مادهای به نام فلورانس استفاده میشود.
علاوه بر این به دلیل استحکام بسیار بالا، به ونیرها امکان میدهد که درخشندگی و زیبایی ظاهری فوقالعادهی خود را همواره حفظ کنند.
تفاوت کامپوزیت با لمینت دندان
کامپوزیت و لمینت دندان دو ماده استفاده شده در زمینه ترمیم و بهبود ظاهر دندانها هستند. اما تفاوتهایی هم دارند که برخی از آنها عبارتند از:
- تفاوت در نحوه اجرا و نصب روکشها:
تفاوت اصلی بین کامپوزیت و لمینت در مراحل ساخت، روش انجام و مدتزمان موردنیاز برای آمادهسازی آنها است.
روکشهای لمینت نیازمند مراحل قالبگیری و فرایندهای پیچیدهتر در لابراتوار دندانپزشکی هستند. بهاینترتیب، مراحل و زمان لازم برای آمادهسازی روکشهای لمینتی به طور قابلتوجهی طولانیتر از کامپوزیت است.
- تفاوت در مراحل آمادهسازی دندانها:
یکی از اصلیترین تفاوتها بین لمینت و کامپوزیت، مراحل آمادهسازی دندان برای نصب روکش است. در نصب لمینت، نیازمند تغییر شکل دندانهای طبیعی است تا روکشها به طور دقیق روی آنها قرار بگیرند.
بهعبارتدیگر، یک لایه نازک از مینای دندان برداشته میشود و تغییرات جزئی در شکل دندانها صورت میگیرد.
هدف از این تغییرات، قرارگرفتن بهینه روکشها بر روی دندانها و جلوگیری از ایجاد ظاهر غیرطبیعی و حجیم روی دندانها است.
اما در مورد کامپوزیت، نیاز چندانی برای آمادهسازی دندانهای طبیعی وجود ندارد. بهعبارتدیگر، دندانها بهصورت دائمی تغییر نمیکنند و در صورت نیاز، کامپوزیت قابلبرداشت و جایگزینی است.
- تفاوت در هزینهها:
تفاوت در هزینههای اجرای کامپوزیت و لمینت یکی از جنبههای مهم است. عواملی مانند میزان تراش و آمادهسازی دندانها، تکنیکهای استفاده شده برای نصب روکش و نوع مواد مصرفی و غیره بر قیمت تأثیرگذارند.
بهطورکلی، هزینه لمینت نسبت به کامپوزیت بیشتر است. هزینه ونیرهای لمینت تقریباً دو برابر هزینه ونیرهای کامپوزیت است.
دلیل اصلی این اختلاف هزینه این است که روکشهای لمینت باید در لابراتوار ساخته شوند و برای ساخت آنها به دقت و زمان بیشتری نیاز است.
- تفاوت در نحوه مراقبت و نگهداری از دندانها:
مراقبت و نگهداری از کامپوزیت و لمینت یکی دیگر از جنبههای مهم در تفاوت این دو است. در مورد لمینت، نیاز به مراقبت و نگهداری خاصی وجود ندارد، زیرا ساختار آنها مقاوم در برابر لکهگیری است.
اما وقتی برای روکش دندانها از نوع کامپوزیت استفاده شود، نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتری وجود دارد، بهخصوص در مورد مصرف غذاهای قابل لکهگیری یا غذاهای سفت که ممکن است باعث شکست روکش شوند.
در مجموع، اگر مراقبت و نگهداری را در نظر بگیریم، روکشهای لمینت دندانی نسبت به روکشهای کامپوزیتی بهتر عمل میکنند.
با اینحال، نباید عواملی که باعث افتادن لمینت دندان میشوند را نادیده بگیریم. قبل از نصب لمینت، حتماً باید بیماریهای دهان و لثه را درمان کنید تا عوارض لمینت دندان کاهش یابد.
- تفاوت در دوام و استحکام دندانها:
روکشهای لمینت میتوانند بین ۱۰ تا ۱۵ سال دوام داشته باشند، درحالیکه میانگین عمر مفید کامپوزیت بین ۵ تا ۷ سال است. مواد استفاده شده در روکشهای لمینتی قویتر و بادوامتر از مواد کامپوزیتی هستند.
علاوه بر این، روکشهای لمینتی نسبت به لکهگیری و خرابی بسیار مقاومتر بوده و با تأخیر خراب میشوند.
سخن پایانی
کامپوزیتهای دندانی بهعنوان یک روش مؤثر، در دسترس و کاربردی برای ترمیم مشکلات جزئی دندانها مورداستفاده قرار میگیرند.
انواع مختلفی از کامپوزیت برای ترمیم دندانها استفاده میشود که در انتخاب آنها باید شرایط فرد مراجعهکننده را مدنظر قرار داد.
در روش کامپوزیت، دندانپزشک یک دندان جدید با استفاده از مواد خام برای شما ایجاد میکند. به همین دلیل، دقت، مهارت و ظرافت کار دندانپزشک تأثیر قابلتوجهی در نتیجه نهایی دارد.
بنابراین، برای اجرای کامپوزیت دندان، لازم است به یک کلینیک دندانپزشکی معتبر مراجعه کرده تا توسط یک متخصص دندانپزشک با تجربه و ماهر انجام شود.
با استفاده از کامپوزیت دندان، شما میتوانید لبخندی جدید و زیبا داشته باشید.