گردشگری عاملی است که در تحول اقتصاد نقش بسزایی ایفا میکند
آنچه در این مطلب میخوانید
به نقل از مجله خبری آزپرس شهرداری کلانشهر شیراز با تاکید بر اهمیت تقویت زیرساختهای گردشگری در برنامههای کوتاه و میانمدت شهرداری، اعلام کرد که اجرای پنج زیرساخت مؤثر در این شهر آغاز شده است. محمدحسن اسدی، شهردار شیراز، اظهار داشت که در هر کوچه و کنار شیراز، آثار و رویدادهایی وجود دارد که تاکنون از آنها برای رونق گردشگری بهرهبرداری نشده است، و جشنواره خرمالو و انار باغات قصردشت یکی از این موارد است.
گردشگری، عاملی است که در تحول اقتصاد شیراز نقش بسزایی ایفا میکند
وی افزود که در شیراز دهها و صدها فرصت برای توسعه و توجه وجود دارد و تقویت زیرساختهای گردشگری بهبود و تحول قابل توجهی در اقتصاد شهر خواهد داشت و رضایت ۲ میلیون نفر از این تحولات همراه خواهد بود.
همچنین بخوانید: بهترین روش ها برای پیدا کردن نام کودک
وی گفت: برنامهریزی برای ایجاد پنج زیرساخت گردشگری شامل پارک آبی، آکواریوم، باغ پرندگان، شهربازی و تلهکابین در شیراز در حال پیگیری است. اجرای پارک آبی و آکواریوم شیراز قبلاً آغاز شده و بررسیها برای ایجاد باغ پرندگان نیز به پایان رسیده است.
او ادامه داد: مذاکرات با سرمایهگذاران برای ایجاد شهربازی بزرگ و تلهکابین در شیراز نیز آغاز شده است.
به نقل از: مجله خبری سهند پرس اصفهان، شهری است که به عنوان نصف جهان شناخته میشود. در گذشته، اصفهان سه بار به عنوان پایتخت ایران خدمت کرده است و معماری و صنایع دستی برجستهای دارد. علاوه بر این، نمیتوان به سادگی از خوراکیهای بریانی، گوشفیل و دوغ اصفهان چشم پوشی کرد. اما شاید معروفترین خوراکی اصفهان “گز” باشد. این شهر، مورد آرزوی بسیاری از شهرهای جهان برای خواهرخواندگی است.
در زمانی که اصفهان در اوج شکوه خود بود، این شهر دارای ۱۳۷ کاخ، ۱۶۲ مسجد، ۴۸ مدرسه، ۲۷۳ حمام و ۱۲ گورستان بود. اصفهان شهری است که به دلیل پلها، کاخها و مساجد زیبا و با ارزش تاریخیاش مشهور است.
اگر میخواهید به آثار هنری و تاریخی اصفهان، که با نام باستانی گابا شناخته میشود، نمره ۲۰ بدهید، باید نام ۲۰ آثار را هم بیاورید. این آثار شامل میدان نقشجهان، مسجد شاه، سی و سه پل، پل خواجو، پل مارنان، مسجد جامع اصفهان، مسجد سیّد، مسجد شیخ لطفالله، منار جنبان، برج کبوترخانه، گذر چهارباغ عباسی، میدان عتیق، کاخ چهلستون، آتشگاه اصفهان، کاخ عالیقاپو، کاخ هشت بهشت، کلیسای وانک، حمام علیقلی آقا، مدرسه چهارباغ و هتل عباسی است. این ۲۰ آثار در این لیست جای میگیرند.
تالارهای هتل اصفهان
اصفهان در گذشتههای دور به عنوان پایتخت و با داشتن شکوفایی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، بسیار مهم و معروف بود. این شهر همواره مرکز توجه شهرهای جهان بوده است، به طوری که بسیاری از سیاستمداران برجسته بینالمللی در سفرهایشان به ایران، اصفهان را به عنوان یکی از مقاصد مورد علاقه خود انتخاب میکنند.
اصفهان یکی از شهرهای محبوب و شناخته شده در ایران است و دارای خواهرخواندههای متعددی است. این خواهرخواندهها نیز از شهرهای مشهور و معروف در سراسر جهان هستند.
چند نمونه از خواهرخواندههای شهر اصفهان عبارتند از:
شهر کوالالامپور در مالزی
شهر شیآن در چین
شهر فلورانس در ایتالیا
شهر یاش در رومانی
شهر بارسلونا در اسپانیا
شهر ایروان در ارمنستان
شهر کویت در کویت
شهر فرایبورگ در آلمان
شهر هاوانا در کوبا
به نقل از: گردشگری ۷۲۴ شاید بخواهید درباره تاریخچه هتل عباسی اصفهان بدانید و تبدیل شدن یک کاروانسرا به این هتل زیبا برای شما هم جالب باشد. کاروانسرای عباسی، یکی از برجستهترین آثار دوره صفویه است و در حوالی خیابان چهارباغ و خیابان آمادگاه در اصفهان قرار دارد. این کاروانسرا به دستور شاه سلطان حسین صفوی ساخته شد و همراه با یک بازارچه در مجاورت مدرسه چهارباغ ایجاد شد. پس از ساخت، کاروانسرا به مادر خود به عنوان هدیه اهدا شد و از آن زمان به آن به عنوان “مادر شاه” نیز نامیده میشود.
این مجموعه به مدت سالها مرکزی برای تجارت و تبادلات اقتصادی در شهر اصفهان بود. در پایان دوره صفوی، با حمله افغانها به اصفهان، کاروانسرا و سایر بناهای مجاور آسیبهای جدی دیدند. اما در سالهای بعد، تلاشهایی برای بازسازی و ترمیم این مجموعه انجام شد. نقاشیهایی از دوره قاجاریه نیز نشان میدهد که در آن زمان کاروانسرا، مدرسه و بازار همچنان باقی ماندهاند و در حال استفاده بودند.
در سال ۱۳۳۶، با توافق بین سازمان اوقاف و بیمه ایران و حمایت دولت، تصمیم گرفته شد که بیمه ایران هزینه ساخت یک هتل به نام “هتل شاه عباس” در محل کاروانسرا بپردازد و از آن بهرهبرداری کند. در طراحی و بازسازی این هتل، تلاش شد تا عناصر معماری عصر صفوی حفظ شود و کاروانسرا به شکل گستردهای مرمت شود. همچنین، در تزئینات داخلی هتل، جلوههای هنر ایرانی به نمایش درآمده و در سال ۱۳۴۵، این هتل با بزرگی و شکوه افتتاح شد. در سال ۱۳۵۷، نام هتل به “هتل عباسی” تغییر یافت و امروزه این هتل با شکوه و زیبایی خود، جاذبهای برای مردم ایران و جهان به شمار میرود.