۵ فاکتور انتخاب مهدکودک خوب
همه والدینی که کودکی در سنین قبل از مدرسه دارند با این دغدغه رو به رو هستند که بهترین مهدکودک برای کودکشان چه مهدکودکی است. مهدکودک اولین محیطی است که کودک ورود به اجتماع بزرگتر را تجربه میکند و تجربیات این دوره مستقیما بر روی دوره بزرگسالی او اثر گذار است. تجربه حضور در یک مهدکودک خوب، کودکی فرزندانمان را سرشار از تجربههای اجتماعی با همسالان و رشد مهارتهای مختلف خواهد کرد. برای این که بتوانیم یک مهد کودک خوب را انتخاب کنیم، ابتدا باید ویژگی های یک مهدکودک خوب را بشناسیم. همراه ما باشید تا ویژگیهایی که یک مهدکودک باید داشته باشد تا جزو بهترین مهدکودک ها به شمار رود را با هم بررسی کنیم.
۵ فاکتور انتخاب بهترین مهدکودک
ایمن بودن
حفظ سلامت جسمی و روانی کودک، مهمترین خواسته خانواده از یک مهدکودک است. در یک مهد کودک امن، بدون این که فضای بازی و تجربه کودک محدود شود و خلاقیت وی تحت تاثیر قرار بگیرد، یک فضای ایمن برای تجربه چالش و خطرپذیری بدون آسیب جدی برای کودک فراهم میشود تا بتواند در این موقعیتها توانایی خود را بیازماید.
مربیان و تسهیلگران
حضور مربی و تسهیلگر حرفهای دیگر فاکتور مهم در انتخاب مهدکودک است. مربیان و تسهیلگران در ارتباط مستقیم با کودکان هستند،کودک بیشترین زمان را با آنها میگذراند و نحوه عملکرد آنها بیواسطه بر فعالیت کودکان در محیط مهد تاثیر میگذارد. مربی و تسهیلگر خوب، خود را همتراز با کودکان میبیند و کودک به راحتی میتواند با او ارتباط برقرار کند. با تجربه بودن مربیان و تسهیلگران و داشتن دانش کافی در حوزه کودک، شناخت نحوه ارتباط صحیح با کودک، احترام به فردیت کودک از دیگر ویژگیهایی است که یک مربی و تسهیلگر خوب باید داشته باشد.
برنامه آموزشی
در باور اکثریت، یک مهدکودک خوب برای تمام ساعات کودکان یک برنامه آموزشی و کلاس در نظر میگیرد. اما اگر به دنبال رشد همهجانبه فرزند خود در ابعاد مختلف اجتماعی، جسمی، حرکتی، عاطفی و … باشید، باید بدانید که طبق بسیاری از مطالعات، بازیهایی که توسط خود کودک انتخاب شده باشند و هیجانات و عواطف او را درگیر کرده باشند، بهترین زمینه را برای رشد کودک فراهم میکنند، نه صرفا برنامههای آموزشی در تمامی ساعات حضور کودک در مهدکودک که منتهی به یادگیری یک فعالیت موضوعی شوند. بنابراین نگاه مهد کودک به برنامه آموزشی باید فراهم کردن بستر مناسب برای فعالیت و تجربههای مختلف باشد.
محیط و فضای یک مهد کودک
مهدکودک عملا خانه دوم کودک به شمار میرود و بسیار مهم است که این فضا چه احساسی را در او ایجاد میکند. فضای یک مهد کودک خوب به کودکان احساس امنیت و کنجکاوی را منتقل میکند. در یک مهدکودک استاندارد، برای فعالیتهای مختلف مثل فعالیتهای هنری، خواندن کتاب، بازیهای حرکتی، بازیهای شناختی، استراحت و … یک فضای اختصاصی برای کودکان در نظر گرفته میشود. در این بین، مهدکودکهایی که با فراهم کردن فضای آزاد و طبیعی به نیاز رشدی کودک که ارتباط با طبیعت است نیز پاسخ میدهند و عمده فعالیتهای کودک را در این فضا برنامهریزی میکنند(در کنار فضای کارگاهی آموزشی)، از بهترین مهد کودکها محسوب میشوند.
بهبود ارتباط والدین با کودکان
از عوامل تاثیرگذار بر سلامت روان کودک، ارتباط موثر با والدین است. بسیاری از مشکلاتی که کودک در بزرگسالی با آن رو به رو میشود، به علت مشکلات ارتباطی با والدین و نداشتن رابطه پایدار با آنها در دوره کودکی است. یک مهدکودک اگر از نظر دانش فرزندپروری و والدپروری در جایگاه خوبی باشد و خلاقیت طراحی فعالیتهای مشترک والد و فرزند مثل کارگاه های مادر و کودک را داشته باشد، ارتباط پدر و مادر را با کودک ارتقا داده و با بهبود این رابطه از بسیاری از مشکلاتی که کودک در آینده ممکن است با آن مواجه شود، جلوگیری میکند.
در نظر داشته باشید که همه مهدکودک ها از کیفیت یکسانی برخوردار نیستند و با توجه به اهمیت انتخاب مهدکودک که راجع به آن صحبت کردیم، حتما فاکتورهای گفته شده را که طبق استانداردهای جهانی در نظر گرفته شدهاند، در انتخاب خود لحاظ کنید.
منبع: مهدکودک پرچین