» دندانپزشکی » چرا دندان عصب کشی شده درد میکند ؟
چرا دندان عصب کشی شده درد میکند ؟
دندانپزشکی - مقالات

چرا دندان عصب کشی شده درد میکند ؟

دی 23, 1402 130219

یکی از دلایل فوری برای مراجعه به دندانپزشک درد شدید و مداوم دندان است. در این حالت درد با مسکن و آرام بخش رفع نمی شود و با درمان ریشه دندان درد برطرف می شود. اما در بیشتر مواقع با درمان ریشه دندان یا همان عصب کشی دندان، افراد درد شدیدی را تجربه می کنند. علت درد شدید دندان عصب کشی چیست.؟

عصب کشی دندان

دندان درد شدید، تورم دندان و لثه نشانه ای از نیاز به مراجعه دندانپزشک است. عفونت دندان در مراحل اولیه علامتی ندارد، اما با نوشیدن مایعات گرم یا سرد درد و نبض در دندان احساس می شود. در بسیاری موارد دندان درد با درمان ریشه دندان رفع می شود. به درمان ریشه دندان توسط دندانپزشک عصب کشی گفته می شود. عصب کشی دندان به وسیله بی حسی موضعی صورت می گیرد. در این حالت دندان عصب کشی را به وسیله عایق الاستیک جدا کرده و عصب دندان را عقیم سازی می کنند یا به زبان عامیانه عصب دندان را می کشند. ریشه دندان استریل شده و ماده اولیه ای برای حفاظت از ریشه دندان و باکتریایی نشدن داخل دندان عصب کشی قرار می دهند.

بخوانید  ارتودنسی نامرئی با پلاک های شفاف

زمان عصب کشی دندان

بسیاری از مردم تصور می کنند که در صورتیکه دندان درد بگیرد یا آسیب ببیند نیاز به عصب کشی است. اما این تصور اشتباه است. تشخیص عصب کشی دندان با دندانپزشک است. در دندان میکروب به وسیله محفظه پالپ نفوذ پیدا می کند و در این حالت حتی بدون داشتن درد دندان، ریشه دندان باید درمان شود. درمان کانال ریشه توسط دندانپزشک با تکنیک سخت و دقت زیاد در ریشه دندان انجام می شود و عصب دندان برداشته می شود. زیرا آلودگی محفظه پالپ دندان باعث انسداد ریشه دندان می شود.

چرا دندان عصب کشی شده درد میکند ؟

دلایل درد دندان عصب کشی شده

در بعضی مواقع دندان عصب کشی شده درد شدیدی دارد که به دلایلی به وجود می آید که شامل موارد ذیل است:

-در عصب کشی پالپ عصب دندان انجام می شود. اما عصب هایی که در مجاورت کانال دندان قرار دارند، تحریک شده و بعد از درمان ریشه دندان متورم و باعث درد دندان بعد از عصب کشی می شوند.

-تمیز کردن دندان با ابزارهای تیز پزشکی باعث درد دندان بعد از عصب کشی می شود و به لثه نیز صدمه وارد می کند.

بخوانید  درمان خانگی سریع درد دندان کرم خورده در شب چیست ؟

درد بعد از عصب کشی دندان

زمانیکه عصب کشی دندان انجام می شود، ایجاد درد و تورم طبیعی است. در این موارد می توان با داروی مسکن درد را کم کرد. اما در صورتیکه بعد از چند روز درد رفع نشد، این درد طبیعی نیست و احتمال عفونت کانال ریشه دندان وجود دارد و باید به دندانپزشک مراجعه شود. عفونت دندان عصب کشی به دلیل دندان ترک خورده یا آسیب دیده به وجود می آید و در بسیاری موارد وجود کانال ریشه پنهان در دندان که درمان نشده است.

طول عمر دندان عصب کشی شده

در بسیاری موارد عصب کشی دندان آخرین راه درمان دندانی است که عفونت شدید دارد. برطبق تحقیقات پزشکی دندانی که عصب کشی شده دوام بالایی دارد. نوع ماده ای که برای پر کردن دندان عصب کشی شده استفاده می شود، در طول عمر دندان عصب کشی شده تاثیر مستقیم دارد. عوامل موثر بر طول عمر دندان عصب کشی شده شامل موارد ذیل است:

زمان درمان

زمان درمان تاثیر زیادی در طول عمر دندان عصب کشی شده دارد. در صورتیکه درمان ریشه دندان سریع تر صورت گیرد، عفونت به استخوان نمی رسد. بعد از عصب کشی دندان با مواد پر می شود و باید تمام این مراحل در زمان مناسب انجام شود.

بخوانید  درد کشیدن دندان چقدر طول می کشد؟

نوع دندان

دندان ها کانال های زیادی دارند که در عصب کشی دندان تاثیر مستقیم دارد. دندان های جلو تک کانال و دندان های عقب کانال های بیشتری دارند.

سن

میزان مقاومت دندان با سن فرد بستگی دارد. هرچه سن بیشتر باشد، مقاومت دندان کاهش و احتمال شکستگی دندان بیشتر است. برای جلوگیری از شکستگی دندان بعد از عصب کشی از تاج دندان استفاده می شود. زمانیکه پوسیدگی دندان زیاد است، دندانپزشک میله ای را داخل دندان قرار می دهد.

جنس مواد پر کننده دندان

بعد از عصب کشی حفره دندان با موادی پر می شود . جنس مواد پرکننده در طول عمر دندان عصب کشی شده تاثیر دارد. جنس مواد پرکننده دندان آمالگام، طلا یا کامپوزیت است. آمالگام ۱۵ سال، کامپوزیت ۵ تا ۷ سال دوام دارد و طول عمر طلا برای پر کردن دندان عصب کشی ۳۰ سال است.

مراقبت های بعد از عصب کشی دندان

-در طول درمان عصب کشی دندان از جویدن و خوردن نوشیدنی داغ خودداری شود. زیرا احتمال شکستگی دندان وجود دارد.

-مصرف دارو برطبق توصیه پزشک انجام شود.

-غذاهای نرم خورده شود.

– در سمت مخالف دندان عصب کشی شده غذا جویده شود.

بخوانید  بایدها و نبایدهای جراحی دندان سال [1402]?

-در زمان مسواک زدن مراقب باشید.

-جلسات بعد از جراحی ریشه دندان فراموش نشود، حتی اگر درد دندان ندارید.

-هر ۶ ماه به دندانپزشک مراجعه و درمان به وسیله رادیوگرافی بررسی شود.

به این نوشته امتیاز بدهید!

آواتار واحد نویسندگی دندان لند

واحد نویسندگی دندان لند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×