» ناهنجاری های دندان » اپن بایت
اپن بایت
ناهنجاری های دندان

اپن بایت

دی 4, 1402 180174

یکی از انواع بد شکلی دندانی و فکی اپن بایت است. این ناهنجاری ممکن است ریشه در اختلالات فکی و دندانی باشد که به آن مال اکلوژن می گویند. زمانی که فرد دندان های خود را روی هم قرار می دهد ممکن است بین دندان های فک بالا و فک پایین فاصله بیوفتاد که در این حالت به آن اپن بایت می گویند. در این مقاله قصد داریم تا ناهنجاری دندانی اپن بایت را به طور کامل از انواع گرفته تا عوامل بوجود آمدن و نحوه درمان آن بررسی کنیم.

|مقاله مرتبط : دیپ بایت


انواع اپن بایت

اگر ریشه اختلال اپن بایت مربوط به استخوان فک باشد به آن اپن بایت اسکلتالی می گویند.
اما در حالتی که استخوان فک بیمار در حالت طبیعی بوده ولی نامرتبی دندان ها موجب به وجود آمدن اپن بایت شده باشد به این نوع اپن بایت دندانی می گویند.
به طور کلی اپن بایت در دو مکان به وجود می آید. اپن بایت دندان های قدامی که زمانی رخ می دهد که با قرار گرفتن دندان های جلویی بالا و پایین هیچ گونه همپوشانی بر روی هم ندارند و اپن بایت دندان های خلفی که مربوط به فاصله داشتن دندان های پشتی بیمار است.

بخوانید  دیپ بایت

عوامل به وجود آمدن اپن بایت چیست؟

اپن بایت قدامی بر اثر سه عامل در بیمار به وجود می آید:
ژنتیک: قوی ترین و شایع ترین عامل به وجود آمدن اپن بایت قدامی، وراثت است. عوامل ژنتیکی موجود در پدر و مادر ممکن است به فرزندان ارث برسد.
رشد استخوان فک: در مواردی اگر استخوان فک بیش از اندازه رشد کند ممکن است صورت فرد کشیده تر شود و بین دندان های قدامی بالا و پایین فاصله بیوفتد.
عادات غلط: عادت های غلط برخی از افراد در به وجود آمدن ناهنجاری اپن بایت قدامی دخیل هستند از جمله این عادات غلط می توان به مکیدن انگشت شست و بیرون گذاشتن زبان اشاره کرد. در طولانی مدت این امر سبب می شود تا فاصله ای بین دندان های جلویی فک بالا و پایین ایجاد شود.
اگر دندان های عقبی فک بالا و پایین بر روی هم قرار نگیرند اپن بایت خلفی به وجود می آید. این عارضه کمتر در افراد مشاهده می شود که ممکن است از عوامل زیر باشد:
رشد ناقص دندان های عقبی: اگر دندان های عقبی فک بالا و فک پایین به طور کامل رشد نکنند، (در مواردی مشاهده شده است که دندان های عقبی تا نیمه رشد کرده اند) بین دندان های خلفی فک بالا و پایین فاصله ایجاد می شود.
بروز اختلال: هرگونه اختلال در فرآیند رشد دندان های خلفی موجب بروز اپن بایت خلفی می شود.

بخوانید  دندان اضافی

مشکلات اپن بایت به شرح زیر است:

• اختلال در صحبت کردن و جویدن غذا.
• عدم بسته نشدن کامل دهان سبب می شود تا مشکلاتی نظیر التهاب لثه، پوسیدگی دندان و التهاب گلو به وجود آید. زیرا فرد در این حالت با دهان تنفس می کند.
• کاهش اعتماد به نفس و زیبایی در افراد.
• در اپن بایت شدید به دلیل فشار بیش از حد به فک ممکن است فرد دچار سردرد های مکرر شود و دندان ها آسیب پذیر تر باشند.
• بروز مشکلات در مفصل گیجگاهی فک.

روش درمانی اپن بایت چگونه است؟

با توجه به انواع اپن بایت ذکر شده اگر این ناهنجاری مربوط به ساختار اسکلتی فک باشد تنها راه درمان این ناهنجاری جراحی فک است، اما اگر ناهنجاری اپن بایت مربوط به نامرتبی و وضعیت نادرست دندان ها باشد در این صورت با ارتودنسی بر طرف خواهد شد. در ارتودنسی نیز ممکن است با کشیدن یا عدم کشیدن دندان مواجه شوید که این مورد بستگی به میزان ناهنجاری دندانی بیمار دارد.
اگر فرد جوان باشد و مشکل ناهنجاری اپن بایت بیمار مربوط به دندان های فرد باشد از بریس و هدگیرهای ارتودنسی برای درمان اپن بایت استفاده می شود.

بخوانید  اورجت چیست ؟ / درمان اورجت و دندان خرگوشی

نتیجه درمان اپن بایت

درمان کردن عارضه اپن بایت، موجب بسته شدن دندان ها و قرار گرفتن دندان ها بر روی هم می شود. همچنین عارضه های دیگری چون نامرتبی دندان ها نیز برطرف می گردد. اما علاوه بر این در ظاهر و شکل صورت بیمار تغییری حاصل می شود، طرح لبخند بیمار زیباتر شده که رضایت کامل بیماران از وضعیت پس از درمان گواهی بر این ادعاست.
درمان به روش جراحی فک یا ارتودنسی زمانی نتیجه بخش و دائمی است که بیمار عادات غلط خود مثل: مکیدن انگشت شست یا بیرون راندن زبان را ترک کند. در غیر این صورت امکان دارد که درمان وی دائمی نباشد.

هزینه و طول درمان اپن بایت چگونه است؟

توجه داشته باشید که به طور کلی دو نوع روش درمانی برای برطرف کردن اپن بایت وجود دارد، جراحی فک و ارتودنسی. روش درمانی ارتودنسی با توجه به نوع دستگاه و ابزار های مورد استفاده دارای قیمت های متغییری است. اما به طور کلی برای داشتن نتیجه اثر بخش بین ۱۸ تا ۲۴ ماه زمان لازم است دوره درمانی اپن بایت طی شود.
در روش جراحی فک زمانی از این روش استفاده می کنند که ناهنجاری مربوط به استخوان فک باشد. هزینه جراحی فک مطابق با هزینه عمل جراحی است که طول درمان بیشتری برای بیمار دارد. زیرا پس از جراحی برای تثبیت موقعیت جدید فک باید از بریس های ارتودنسی استفاده شود.

بخوانید  آندر بایت

برای آن که تشخیص دهید به ناهنجاری اپن بایت دچار شده اید بهتر است پزشک متخصص ارتودنتیست شما را معاینه کند و با توجه به نوع ناهنجاری روش درمانی مناسب آن را پیشنهاد دهد. تمام هزینه های درمانی اپن بایت به صورت یکجا از بیمار گرفته نمی شود بلکه با توجه به شرایط پزشک متخصص دریافت می شود.

به این نوشته امتیاز بدهید!

آواتار واحد نویسندگی دندان لند

واحد نویسندگی دندان لند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×