» ارتودنسی » ارتودنسی چیست
ارتودنسی چیست ؟
ارتودنسی - دندانپزشکی - مقالات

ارتودنسی چیست

دی 16, 1402 380989

زمانی که شما لبخند می‌زنید، یکی از مهمترین مواردی که در دید طرف مقابل شما قرار می‌گیرد و می‌تواند تأثیر بسزایی بر روی ظاهر شما داشته باشد، وضعیت و ترتیب دندان‌های شما می‌باشد. ظاهر شما می‌تواند تعیین کننده‌ی موارد زیادی باشد، پس بهتر است به این مورد توجه ویژه‌ای داشته باشید و با رعایت مسائل بهداشتی به زیبایی این بخش از دهان خود بیافزایید. اما بعضاً ممکن است که به صورت اتفاقی یا طی رخ داد حادثه‌ای، دندان‌های شما دچار ناهنجاری‌های مختلفی شوند و حالت مرتب خود را از دست بدهند. در این حالت به اصطلاح دندان‌های شما کج و نامرتب شده‌اند که علاوه بر تأثیرگذاری بر روی زیبایی شما می‌تواند بر روی مسائل دیگری مانند لبخند و حتی تلکم و غذا خوردن شما اثر گذار باشد.

تا به اینجا با اهمیت بسیار زیاد ترتیب و سلامت فک و دندان‌های خود آشنا شده‌اید. اما چطور می‌توان چنین مشکلاتی را حل کرد یا از رخ داد آن‌ها پیشگیری کرد؟ ارتودنسی یکی از روش‌های مرسومی است که متخصصین با استفاده از آن و پیاده‌سازی تکنیک‌های حرفه‌ای مختلفی توانسته‌اند به روش‌های درمانی پیشرفته در این حوزه دستیبابی پیدا کنند. ارتودنسی توانسته راه را برای بیماران و متخصصین راحت‌تر کند تا بتوانند به حل مشکلات خود بپردازند.

بخوانید  11 مورد از شایع‌ ترین بیماری های دهان و دندان

حال ممکن است سوالات مختلفی برای شما بوجود آمده باشید. اینکه ارتودنسی چیست؟ چطور می‌توان از آن برای درمان بیماری‌های دندان و ناهنجاری‌های فکی استفاده کرد؟ آیا پس از انجام ارتودنسی دندان‌های ما به حالت سابق خود باز می‌گردند؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا به صورت کامل به ذکر مهمترین موارد در رابطه با ارتودنسی بپردازیم تا شما بتوانید اطلاعات جامع و کاملی در این رابطه بدست بیاورید و به پاسخ سوالات خود نیز برسید.

ارتودنسی

ارتودنسی چیست؟ ارتودنسی دندان چه کاربردی دارد؟ شاید بتوان این دو مورد را از پر بحث‌ترین سوالات مطرح در رابطه ارتودنسی دانست که هر بیمار علاقه دارد تا پاسخ این موارد را بداند. در واقع ارتودنسی یکی از شاخه‌های دندانپزشکی می‌باشد که موضوعیت اصلی آن در رابطه با وضعیت کلی دندان‌ها و نحوه‌ی جایگذاری دقیق فک می‌باشد. متخصص ارتودنسی با تحصیل در این موضوع اطلاعات جامع و کاملی در رابطه با نحوه‌ی صحیح قرار گرفتن فک، وضعیت مناسب و جایگذاری آن پیدا می‌کنند تا بتوانند در آینده به حل مشکلات و ناهنجاری‌های مرتبط با این موضوع بپردازند. مورد ذکر شده یعنی ناهنجاری‌های دندان خود نیز می‌تواند موجب رخ داد مشکلات زیادی مانند جمع شدن باکتری در دهان و در نتیجه پوسیدگی دندان‌ها شود. البته مشکلات بوجود آمده به علت ناهنجاری‌های دندانی به همین مورد ختم نمی‌شود و می‌توان در طولانی مدت برای شما دردسر ساز شود.

بخوانید  دندانپزشکی زیبایی

انواع ارتودنسی

ارتودنسی دارای انواع مختلفی می‌باشد که هر کدام برای انواع رنج سنی مختلفی از کودک گرفته تا بزرگ‌سال می‌باشد و بر اساس شرایط و وضعیت شما، متخصص استفاده از موردی را به شما توصیه می‌کند. البته در هر مورد نیز شاهد وجود تفاوت‌هایی هستیم که شما می‌توانید با هماهنگی متخصص به انجام آن‌ها بپردازید و برای مثال رنگ ارتودنسی یا نوع آن را خودتان بر اساس سلیقه مشخص کنید. یکی از مزایای روش درمانی ارتودنسی را می‌توان همین مورد دانست که دست شما در انتخاب کردن باز است. در ادامه‌ی مطلب با ما همراه باشید تا به صورت مختصر و مفید به ذکر انواع ارتودنسی بپردازیم:

  • ارتودنسی نامرئی
  • ارتودنسی متحرک
  • ارتودنسی ثابت
  • ارتودنسی رنگی
  • ارتودنسی دیمون
  • ارتودنسی لینگوال
  • مراحل انجام ارتودنسی

ارتودنسی یکی از روش‌های درمانی می‌باشد که دارای پیچیدگی‌های خاصی است و لذا متخصص باید برای انجام دقیق آن به صورت کامل و به ترتیب مراحل و روند ارتودنسی را انجام دهد. در بخش زیر با ما همراه باشید تا به صورت مختصر به ذکر مراحل انجام روش درمانی ارتودنسی بپردازیم:

  • قالب گرفتن از فک و دندان‌های بیمار
  • عکس‌برداری رادیولوژی برای ارتودنسی
  • تصویر‌برداری رنگی برای مراحل ارتودنسی دندان
  • معاینه کردن بیمار و بررسی دهان
  • بررسی و انتخاب روش درمانی
  • شروع کردن درمان با انجام براکت گذاری
  • انجام درمان در جلسات مختلف
  • استفاده از نگهدارنده و خارج کردن براکت‌ها
بخوانید  هزینه ی تحصیل در رشته ی دندان پزشکی در کشور کانادا 2022-بهیدو

ارتودنسی دندان برای چه کسانی مناسب است

ارتودنسی دندان برای چه کسانی است؟

اینکه بتوان نیاز افراد به ارتودنسی را تشخیص داد به عهده‌ی متخصص و ارتودنتیست می‌باشد. اینکار با انجام معاینه بالینی ممکن می‌شود. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی برخی از مشکلاتی بپردازیم که با وجود آن‌ها می‌توان با قطعیت گفت که فرد نیازمند انجام ارتودنسی است:

  • کراس بایت (Crossbite)
  • شلوغی و تراکم زیاد دندان‌ها (Teeth crowding)
  • فاصله دندان‌ها (Spacing)
  • دندانهای نهفته (Impacted teeth)
  • دندانهای کج (crooked teeth)
  • اختلالات مفصل گیجگاهی فکی (TMJ)
  • بوی بد دهان و بیماری های لثه (bad breath, gum disease)
  • مشکلات تنفس دهانی (Mouth breathing)

بهترین سن شروع درمان ارتودنسی چه زمانی است؟

ارتودنسی یکی از مواردی است که باید آن را به صورت حرفه‌ای انجام دهید و در این مورد یکی از المان‌هایی که باید به صورت دقیق مورد بررسی قرار بگیرد، سن انجام این روند درمانی است. ارتودنسی معمولاً قبل از بزرگسالی فرد شروع می‌شود، زیرا استخوان‌ها در کودکان به راحتی قابل جابجایی است. همچنین می‌توانید این درمان را در سنین نوجوانی نیز انجام دهید. در بیماران در حال رشد گزینه‌های بیشتری برای درمان ناسازگاری‌های اسکلتی وجود دارد. پس همانطور که متوجه شدید در اصل زمان اصلی انجام این روش درمانی را می‌توان ۸ تا ۱۲ الی نهایتاً ۱۶ سالگی دانست. همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با دندانپزشکی ارتودنسی، هزینه ارتودنسی و مشاوره ارتودنسی می‌توانید با پشتیبانی ارتباط برقرار کنید.

بخوانید  ویژگی های بالن تبلیغاتی باید به چه نکاتی توجه کنیم!

 

آیا ارتودنسی در سنین بالا هم انجام می شود؟

همانطور که می‌دانید انجام دادن درمان ارتودنسی هرچند که بهتر است در سنین مشخصی انجام شود، اما اجباری به این مورد نیست و شما می‌توانید تا زمانی که لثه‌ی سالم و مستحکمی دارید این درمان را انجام بدهید. اما آیا انجام ارتودنسی در سنین بالا پیشنهاد می‌شود؟ این کار شدنی است اما طبعاً به نسبت ارتودنسی کودکان، طولانی‌تر خواهد بود و شاید با جراحی فک قابل جبران باشد. برای دریافت اطلاعات تکمیلی در رابطه با عکس ارتودنسی دندان و ارتودنسی نیم فک چیست می‌توانید به مقالات دیگر ما مراجعه کنید.

ارتودنسی چقدر به طول می‌انجامد؟

به صورت کلی شاهد این هستیم که ارتودنسی یک روش درمانی طولانی می‌باشد و به طور متوسط بین ۱ تا ۳ سال به طول می‌انجامد و بریس‌های نصب شده نیز باید بین ۴ تا ۱۰ هفته توسط متخصص تغییر کنند. البته مواقعی وجود دارند که مشکلات کمتر هستند و لذا زمان کمتری برای حل آن‌ها وجود دارد و ممکن است این زمان تا یک سال نیز کاهش یابد.

 

اصول بهداشت دهان و دندان در ارتودنسی

اصول بهداشت دهان و دندان در ارتودنسی

موارد مختلفی وجود دارند که بهتر است بعد از انجام ارتودنسی به رعایت آن‌ها بپردازید. اگر از دندان‌ها و محیط دهان در طول درمان ارتودنسی به خوبی مراقبت نکنید، این مورد ممکن است باعث پوسیدگی دندان در حین ارتودنسی یا زرد شدن دندان‌ها شود و همچنین بعضاً شاهد این بوده‌ایم که به سیم‌های ارتودنسی و یا براکت‌های ارتودنسی آسیب بزنیم. در ادامه با ما همراه باشید تا به ذکر مواردی بپردازیم تا از رخ داد این مشکل جلوگیری کنیم.

  • داشتن رژیم غذایی مناسب
  • دهانشویه حاوی فلوراید را جدی بگیرید
  • شاید نیاز به موم ارتودنسی داشته باشید
  • مراجعه مرتب و سروقت به ارتودنتیست را جدی بگیرید
  • به صورت صحیح مسواک زدن ارتودنسی را بیاموزید!
  • از نخ دندان ارتودنسی استاندارد استفاده کنید
بخوانید  قرص کلاژن بهتر است یا پودر کلاژن؟

فواید و مزایای ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان دارای فواید و مزایای مختلفی می‌باشد که باعث شده‌اند به محبوبیت و استفاده‌ی فراوانی میان متخصصین و بیماران در زمینه دهان و دندان برسد. در این بخش از مطلب با ما همراه باشید تا به ذکر مهمترین این موارد بپردازیم:

  1. افزایش اعتماد به نفس بیمار به علت حل مشکلات ظاهری
  2. کاهش میزان پوسیدگی دندان
  3. افزایش و بهبود روابط عمومی
  4. به میزان ماندگاری و استحکام دندان‌های شما کمک می‌کند
  5. کمک به مستحکم ماندن استخوان نگهدارنده دندان‌ها
  6. در آینده می‌تواند باعث کاهش هزینه‌های پزشکی دندان شما شود
  7. حل مشکلات کلی بوجود آمده به علت ناهنجاری‌ها نظیر مشکلات در جویدن غذا و تکلم

 

عوارض ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان علاوه بر اینکه دارای فواید، مزایا و ویژگی‌های مختلفی است؛ معایبی نیز دارد. مواردی که بهتر است قبل از تصمیم‌گیری به انجام این روش درمانی به صورت کامل با آن‌ها آشنایی داشته باشید. همچنین اگر که بعضی از موارد گفته شده برای شما ضرر جدی دارد می‌توانید با متخصص خود صحبت کنید و با گرفتن مشاوره ارتودنسی اطلاعات بیشتری در رابطه با این موضوع بدست بیاورید. در ادامه‌ی مطلب با ما همراه باشید تا به ذکر عوارض ارتودنسی بپردازیم:

  • ممکن است بعد از انجام عمل و روش درمانی ارتودنسی احساس دندان درد و ناراحتی خفیف داشته باشید.
  • از بین رفتن مینای دندان
  • کوتاه‌تر شدن طول ریشه دندان‌ها
  • زرد شدن دندان‌ها
  • رخ داد بعضی از خراش‌ها در دهان
  • عفونت کردن لثه‌ی بیمار
بخوانید  چسباندن براکت ارتودنسی در خانه

ممنونیم که تا پایان این مطلب همراه ما بودید، امیدواریم از خواندن موارد گفته شده لذت برده باشید و بتوانید اطلاعات جامع و کاملی در رابطه با ارتودنسی دندان بدست بیاورید. ما سعی داشتیم تا به صورت مختصر به ذکر مهمترین موارد در رابطه با ارتودنسی دندان بپردازیم تا شما بتوانید اطلاعات حداقلی در رابطه با این موضوع بدست بیاورید. ارتودنسی یکی از روش‌های درمانی می‌باشد که دارای پیچیدگی‌های بخصوص خود است، لذا شما برای انجام آن نیازمند مراجعه به متخصصین حرفه‌ای هستید که چندین سال در این مورد تجربه دارند توانسته‌اند با انجام عمل‌های مختلف چم و خم کار را بدست بگیرند. اگر که به دنبال اطلاعات بیشتر در رابطه با مراحل ارتودنسی یا متخصصی ارتودنسی کیست هستید بهتر است با پشتیبانی

به این نوشته امتیاز بدهید!

آواتار واحد نویسندگی دندان لند

واحد نویسندگی دندان لند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×