» زیبایی دندان ها » ۵ روش جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان
زیبایی دندان ها

۵ روش جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان

مرداد 25, 1402 50345

5 روش جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان یک روش زیبایی و درمانی در دندانپزشکی است زیرا لبخندی زیبا و طبیعی را به شما هدیه می‌کند. افراد زیادی تمایل به انجام کامپوزیت دارند زیرا در کمترین زمان می توانند دندان هایی سفید و زیبا داشته باشند. در دنیای امروز، زیبایی دندان به اندازه‌ی سلامت دندان از ارزش بالایی برخوردار است و برای آن وقت و پول زیادی هزینه می‌شود. در واقع زیبایی دندان با کامپوزیت چندین برابر می شود. در این مقاله قصد داریم روشهای جلوگیری از زرد شدن دندان بعد از کامپوزیت را برای شما بیان کنیم. ساکنین کرج برای انجام کامپوزیت دندان می توانند به دکتر کامپوزیت در کرج مراجعه کنند و از مطالب سایت ایران دنتال و همچنین پزشک ۲۴، نوبت.آی آر، دندانپزشکا بهره ببرند.

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دارای مواد چسبنده‌ای است که پیوندی قوی با مینای دندان ایجاد می‌کند و به‌این‌ ترتیب ترمیم دندان را آسان تر می‌کند. این ماده تناژ رنگی مختلفی از سفید را دارد. یعنی شما می توانید با توجه به رنگ پوست و سایر موارد، رنگ دندان مور نظر خود را انتخاب کنید و این به طبیعی بودن آن کمک می کند. ونیر های کامپوزیتی پوسته های نازکی از جنس کامپوزیت (رزین) هستند که توسط دندانپزشک، روی سطح خارجی و لبه ی دندان های طبیعی فرد کار می شود.

بخوانید  ایا لمینت به دندان و مینای دندان اسیب میزند ؟

علل تغییر رنگ کامپوزیت دندان

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

مهمترین عامل در حفظ سلامت دندان های کامپوزیت شده رعایت درست و اصولی بهداشت دهان و دندان می باشد که در صورت عدم رعایت آن، مواد غذایی در اطراف کامپوزیت ها جمع شده و سبب تغییر رنگ آن ها خواهد شد. بنابراین باید به طور مرتب از مسواک، نخ دندان و دهانشویه استفاده کرد.

رژیم غذایی نامناسب

مصرف برخی از مواد غذایی سبب تغییر رنگ کامپوزیت دندان می شود. مصرف دائم برخی مواد غذایی و نوشیدنی ها می تواند موجب شود کامپوزیت دندان، زرد و کدر شود. قهوه، چای، شراب، نوشابه و برخی آبمیوه‌ها می‌توانند تأثیر زیادی روی سفیدی کامپوزیت‌های دندان شما داشته باشند.

مهارت دندانپزشک

انتخاب دندانپزشک و مهارتش در تغییر رنگ کامپوزیت بی تاثیر نیست. اگر دندانپزشک کار را اصولی انجام دهد امکان تغییر رنگ به صفر میرسد و همچنین فرم دهی ونیر و در آخر پولیش بعد از آن به خوبی صورت نگیرد با تغییر رنگ مواجه خواهید شد.

کیفیت پایین ونیر

هرچه از مواد با کیفیت‌تر و مناسب تری در ساختار مواد کامپوزیت استفاده شده باشد، مشکلاتی مانند تغییر رنگ، دیرتر رخ می‌دهند. کامپوزیت ها ساختار متفاوتی دارند باتوجه به مقداری که از هر مواد دارند ممکن است باعث تغییر رنگ کامپوزیت دندان شود.

بخوانید  9 راهکارهای طلایی ترمیم مینای دندان که نمی دانستید

مصرف سیگار و دخانیات

مصرف دخانیات و سیگار باعث ایجاد تغییر رنگ کامپوزیت دندان می شود. استعمال دخانیات یکی از عوامل نابود کننده ای است که تاثیر مستقیمی بر رنگ ونیرها دارد.

آسیب دیدن دندان

اگر دندان شما آسیب ببیند جای شکستگی ، خرابی و یا اتفاقاتی مانند افتادن و ضربه محکم به صورت، باعث تغییر رنگ کامپوزیت دندان می شود، کامپوزیت لایه بسیار نازکی است به همین دلیل از زیر آن نمایان می شود و باعث می شود بد رنگ و لکه دار دیده شود.

5 روش جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان

مزایا و معایب کامپوزیت دندان

مزایا کامپوزیت

۱– ترمیم ظاهر دندان های کج، درمان نامرتبی های دندان ها

۲– اصلاح اندازه و شکل دندان ها، پر کردن فاصله های کوچک بین دندان ها و ترمیم لبه های دندان شکسته

۳- سفیدی دندان ها و بهتر شدن ظاهر رنگ دندان ها

۴-حفظ ساختار دندان: مهم ترین مزیت کامپوزیت دندان، نتراشیدن و دست نزدن به ساختار دندان است.

۵-طول درمان بسیار کوتاه:یکی دیگر فواید کامپوزیت دندان، کوتاه بودن مراحل و طول درمان آن است.

۶-برگشت پذیری: کامپوزیت دندان قابل ترمیم است، اما اگر لایه بیرونی مینای دندان تراش نخورده باشد. روکش کامپوزیت قابل جابه جا شدن و برگشت پذیر می باشد.

بخوانید  آیا لمینت دندان ضرر دارد؟ معایب و عوارض لمینت دندان که نمی دانستید

معایب کامپوزیت دندان

تغییر رنگ و لکه پذیری سریع: در اثر استفاده از مواد غذایی رنگی و لکه زا تغییر رنگ می دهد، به همین دلیل دندانپزشکان زیبایی توصیه می کنند که از خوردن و نوشیدن موادی که باعث لکه می شوند خودداری کنید.

نیاز مداوم به پولیش: برای حفظ شفافیت و سفیدی روکش، هر ۶ ماه یکبار جهت پولیش کامپوزیت دندان به متخصص کامپوزیت مراجعه نمایید. برخی افراد تصور می کنند تنها نصب کامپوزیت کافی است اما اینطور نیست.

عفونت لثه یا پوسیدگی دندان بعد از نصب کامپوزیت : هنگامی که پس از نصب کامپوزیت دندان، عفونت لثه برایتان اتفاق افتاد، احتمالاً به علت عدم فرم دهی صحیح رزین کامپوزیت بر روی دندان ها می باشد.

واکنش های آلرژیک بعد از کاشت کامپوزیت دندان : این واکنش آلرژیک با علائمی مانند قرمز شدن لثه، احساس سوزش همراه است. معمولاً دندانپزشک سریعا علائم آلرژی را تشخیص داده و آن را متوقف می‌کند و آلرژی بلافاصله برطرف می شود. چون نصب کامپوزیت دندان، فرآیندی برگشت پذیر است؛ بیمار دچار مشکل چندانی نخواهد شد.

کاندیدای مناسب کامپوزیت دندان چه افرادی هستند؟

  • نامرتبی شدید دندان ها
  • دندان خرگوشی ها
  • دندانی که شکستگی دارد
  • دندانی که لب پر شده باشد
  • دندان های زرد شده
  • دندانهای عصب کشی شده که دارای دیواره ضعیف هستند.
  • افرادی که دندان قروچه دارند.
  • برای انجام کامپوزیت باید مینای دندان سالمی داشته باشید
  • افرادی که در طرح لبخندشان، تعدادی از دندانها روکش و یا ایمپلنت است.
  • نداشتن عفونت و التهاب لثه
بخوانید  سریع ترین روش سفید شدن دندان در خانه چیست ؟

5 روش جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان

کلام آخر

کامپوزیت دندان لبخند شما را اصلاح کرده و اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد، برای جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان، از مواد غذایی و نوشیدنی های رنگی کمتر استفاده کنید و دیگر مواردی که در مقاله برایتان شرح دادیم را رعایت نمایید و همچنین از مطالب سایت ایران دنتال یا irandental.org بهره ببرید. از همراهی شما عزیزان سپاسگزاریم، پذیرای پیشنهادات و انتقادات شما عزیزان هستیم.

به این نوشته امتیاز بدهید!

آواتار واحد نویسندگی دندان لند

واحد نویسندگی دندان لند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×